Fragment

100 kookboeken samengevoegd in 'Het Kookboek van Nederland'

foto: Uitgeverij Lannoofoto: Uitgeverij Lannoo
  1. Fragmentenchevron right
  2. 100 kookboeken samengevoegd in 'Het Kookboek van Nederland'

Al vijf eeuwen lang verbinden kookboeken generaties Nederlanders met elkaar. Ze worden doorgegeven van grootouders aan kleinkinderen. Terwijl oude culinaire tradities in leven worden gehouden, zien we ook steeds weer nieuwe smaken en recepten ontstaan. Kookboeken zijn een brug tussen culturen en misschien wel belangrijker dan ooit. Denk maar aan gerechten zoals kugel met peren, pom en sambal – ze zijn net zo Nederlands geworden als pannenkoeken en boerenkool. Culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven voegden uit maar liefst honderd kookboeken een nieuw kookboek samen: 'Het Kookboek van Nederland’.

Garrelt Verhoeven

foto: Uitgeverij Lannoo

In de Avond van 5 een gesprek met Garrelt Verhoeven.

Video niet beschikbaar