Fragment

Rian Nix-Gommeren over haar nieuwe boek 'Oogsten en Bewaren'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Rian Nix-Gommeren over haar nieuwe boek 'Oogsten en Bewaren'

Als je een moestuin hebt herken je het probleem wel: je houdt altijd groente en fruit over. Maar wat kun je daar nou het beste van maken? Rian Nix-Gommeren schreef er het boek 'Oogsten & Bewaren' over. Tijdens Lunch Lekker vertelde Rian alles over haar lekkerste recepten.

Veertig jaar geleden verhuisde ze naar een huis met een mooie moestuin in het Brabantse Zundert. Met alle ruimte kon ze lekker aan de slag, maar er bleef na het oogsten ook telkens veel groente en fruit over. Wat Rian begon te verwerken kleine gerechtjes. "Je gaat het niet weggooien. Dat is zonde. Dus dan maak je daar leuke jammetje, chutneys en pesto’s van.”

Rian schreef alle recepten op op papiertjes. Waarna een van haar dochters met het idee kwam voor het maken van een boek.