Fragment

Lunch Lekker Lunchgasten: Edsilia Rombley en Tjeerd Oosterhuis

foto: Omroep Maxfoto: Omroep Max
  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgasten: Edsilia Rombley en Tjeerd Oosterhuis

Vandaag was de lunchtafel gedekt voor een mooi stel: Edsilia Rombley en Tjeerd Oosterhuis! Ze zijn los van elkaar druk met veel muziekprojecten, maar nu ook samen voor 'De MuziekSpeelplaats', waarbij kinderen gratis muziek kunnen maken.

"We zijn nooit zo samen op pad voor de muziek. Ik ben zelfs een beetje zenuwachtig, dit moeten we vastleggen!" De MuziekSpeelplaats is voor kinderen tussen 7 en 13 jaar, een plek waar zij gratis muziek kunnen maken. "Kinderen zijn na school welkom om binnen te lopen voor een muziekles, een workshop of om vrij te spelen. Voor een groep die buiten de boot valt, omdat muziekles vaak erg duur is". 

Video niet beschikbaar

In 2019 richtte Tjeerd de Stichting De MuziekSpeelplaats op, met Edsilia als ambassadeur. Er zijn nu plekken in Lelystad, Den Haag en Rotterdam. "De MuziekSpeelplaats kwam op mijn pad en ik ben heel blij dit te kunnen doen! Fijn dat kinderen de kansen krijgen om muziek te maken". De Stichting is afhankelijk van donaties. "Veel muziekinstrumenten worden bijvoorbeeld gedoneerd". Meer informatie vind je via www.muziekspeelplaats.nl

De grote shows van Ladies of Soul komen er ook aan, 4 en 5 april in ZiggoDome Amsterdam. Met Edsilia Rombley, Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer. "Ik heb weer grote plannen, om mijn eigen blokje te vullen. Ik wil weer iets geks doen! Waarvan ik denk 'wat doe ik mijzelf aan?!" Er zijn ook optredens van gastartiesten Do, Sister Sledge, Shirma Rouse, Robin S, Giovanca en Numidia. "En er wordt binnenkort nog een grote ster aangekondigd, een zangeres uit Amerika! Het wordt weer een feestje van het jaar, met disco en soul hits!" 

Video niet beschikbaar