Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Dotan over zijn nieuwe album

foto: Omroep Maxfoto: Omroep Max
  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Dotan over zijn nieuwe album

Het is Happy Release Day voor Dotan vandaag! Zijn nieuwe album ‘A Little Light In The Dark’ is uitgekomen, dus hij lunchte gezellig mee. "Het voelt altijd rauw en intens tegelijk. Maar ik ben ook blij dat ie nu uit is!" 

"Voor het eerst is er een plaat waarin ik de donkere maar gelukkig ook de meer lichte kanten belicht. Het is echt een lichtere plaat, er zit meer hoop in. Er is een vrolijkere stemming en ik kon er meer vreugde in kwijt. Ik heb liefde leren kennen en daar schrijf en zing ik over. Dat voelt kwetsbaar maar dat geeft wel verlichting". 

Video niet beschikbaar

Dotan heeft echt meer plezier in het muziek maken. "Ik verschuil mij minder in poëzie, ik ben directer". De liefde heeft een grote rol gespeeld. "Ik voel nu opeens écht wat liefde is, en ik kan mij nu niet meer voorstellen hoe het is om zonder hem te leven". 

Het was voor Dotan en zijn vriend extra spannend, want hij was nog niet uit de kast gekomen. Samen hebben ze na het bekendmaken bij de ouders van zijn vriend er alles aan gedaan om hem te laten zien dat het goed is en dat ze veel van elkaar houden. "Hij is een boer uit Amerika en leeft in een klein wereldje. Het was echt spannend voor hem, maar hij draaide gelukkig snel bij". 

Video niet beschikbaar

"Toen ik begon in de muziek was ik alleen, en kort daarna werkte ik met een klein team. Nu met dit nieuwe album ben ik weer terug bij een klein team, dat is fijn. Nu heb ik mensen om mij heen die het beste voor mij voor hebben". 

Video niet beschikbaar

Er komen veel optredens aan in het buitenland, met grote shows in o.a. Italië, Duitsland, Zwitserland en Canada. Tien jaar na het uitbrengen van ‘Home’ staat hij weer op nummer 1 in Canada. Dotan zong begin deze maand het lied in een grote Canadese Tv-show speciaal voor presentatrice Eve-Marie Lortie en haar dochter, die Home als favoriete song hebben. 

Video niet beschikbaar