Fragment

Sietse Bakker over Amsterdam 750

  1. Fragmentenchevron right
  2. Sietse Bakker over Amsterdam 750

Komend weekend start de viering van het 750-jarig jubileum van de Stad Amsterdam. Een jaar dat vol staat met bijzondere festiviteiten in en rond de stad. Programmadirecteur van Amsterdam 750 Sietse Bakker vertelde er over tijdens Lunch Lekker.  

"Als geboren en getogen Amsterdammer, vind ik het fantastisch om iets voor mijn eigen stad te doen. En dat een jaar lang! Het gaat om herdenken, verdiepen en er is ruimte voor discussie. Maar vooral groots feest vieren! Er zijn veel grote momenten, maar ook op buurt en wijkniveau kleinere feestjes. Van buurtborrels tot expositie. En de Ring A10 gaat zelfs gedeeltelijk dicht, om 21 juni midden op de snelweg groot feest te vieren. Muziek, dans, eten en drinken, sport en spel: het wordt een bijzonder event!"

Alles begint a.s. zaterdag met de grote opening, in de ZiggoDome Amsterdam. "Het wordt een vertelling van hoogte- en dieptepunten van Amsterdam door beeld en muziek. En humor mag niet ontbreken, het wordt een mooi openingsfeest!" Alle informatie vind je via de website van Amsterdam750.