Fragment

Wim Ballieu schreef 'Het Ballenboek'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Wim Ballieu schreef 'Het Ballenboek'

'Het Ballenboek': een kookboek gevuld met 'ballekesrecepten', alle recepten in de vorm van een bal. Schrijver van het boek Wim Ballieu vertelde er over tijdens Lunch Lekker. "Iedereen wordt er blij van, het is een boek vol lekkere maar ook gezonde recepten". 

"Ik ben opgegroeid in de slagerij van mijn ouders en heb de dieren zien opgroeien op de boerderij. Voor mij is het allemaal heel natuurlijk. Als je vlees eet, eet dan goed vlees. Dat kan ook een plantaardige bal zijn". 

En of er een verschil is tussen de Nederlandse en Belgische gehaktbal? "Ik heb het gevoel dat er in iedere cultuur wel een versie van de gehaktbal bestaat. In Nederlanders zijn échte gehaktbal-lovers. Er moet wél half-om-half gehakt in. In België komt daar friet bij, in Nederland meestal een stamppot of boterham met jus.