Fragment

Rudolph van Veen brengt een ode aan de Nederlandse keuken

foto: Rudolph van Veen - Lekker Hollands foto: Rudolph van Veen - Lekker Hollands
  1. Fragmentenchevron right
  2. Rudolph van Veen brengt een ode aan de Nederlandse keuken

Meesterkok én Meester Patissier Rudolph van Veen vindt dat we de Nederlandse keuken meer mogen omarmen en verzamelde in zijn nieuwste boek ‘Lekker Hollands’ ruim 70 recepten. "Het zijn de gerechten waarmee we zijn opgegroeid. We verlangen vaak naar de smaak van thuis".

Het is ondertussen zijn negentiende boek. "Dichter bij huis dan ooit! Het viel mij al jaren op tijdens vakantie dat veel mensen in verschillende landen in geuren en kleuren over hun eigen gerechten vertelt. In Nederland lijkt het alsof wij onze eetcultuur minder speciaal vinden. We zijn daar te bescheiden in. 
En er zijn te veel mensen die ondertussen niet meer weten hoe je een goede hachee, gehaktbal of suddervlees maakt".

Het boek 'Lekker Hollands' is nu overal verkrijgbaar.