Wanneer is iets Koosjer?
- Fragmenten
- Wanneer is iets Koosjer?
In Open Huis praat Petra met podcastmaaksters Esther Porcelijn en Esther Erwteman over het verschil tussen de seculiere en religieuze Joodse keuken. Het gerecht dat daarbij hoort is Muhamara.....Zelf Muhamara maken?INGREDIËNTEN:rode paprika’sgele paprika walnotenkorianderrode peper paneermeellimoen granaatappelmelasse komijnzaadzoet paprikapoeder pijnboompitten olijfoliezout (optioneel)♦ Rooster de paprika’s. Verwijder na het grillen de zwarte schil en de zaden en lijsten. Snijd de paprika's in kleine stukjes. ♦ Rooster de walnoten en hak deze fijn.♦ Verwijder de korianderblaadjes van de takjes. Hak de steeltjes heel fijn ♦ Verwijder de zaden en lijsten van de rode peper en hak hem zeer fijn.♦ Meng de paprika’s, de peper, de walnoten en het paneermeel. Voeg ook het sap en de rasp van de limoen toe, de granaatappelmelasse, komijnzaad en paprikapoeder. ♦ Voeg de takjes en de heft van de korianderblaadjes toe ♦ Rooster de pijnboompitten. ♦ Doe de muhamara op een schaal, besprenkelmet olijfolie en bestrooi eventueel met wat zout en voeg tot slot de pijnboompitten en de rest van het korianderblad toe.