Fragment

Shirma Rouse over haar kookprogramma Shirma's Soul Food

  1. Fragmentenchevron right
  2. Shirma Rouse over haar kookprogramma Shirma's Soul Food

Shirma Rouse (op de foto met Jandino Asporaat) over haar nieuwe kookprogramma. Hieronder vind je het recept voor Lime & Yoghurt Whole Chicken dat ze met ons deelde in Volgspot.

Lime & Yoghurt Whole chicken

1 hele kip gevlinderd (1- 1,5 kg)

30 ml witte azijn

Marinade

1/2 cup volle yoghurt

Sap van een limoen

1 Limoen in plakjes

2 tbsp olijfolie

2 tsp zwarte peper

1 1/2 tsp zout

1 tsp tijm

1 tsp paprika

1 tsp knoflookpoeder

1 tsp uienpoeder

1 tsp chili flakes

Eerst gaan we de kip in een kom met koud water wassen met witte zijn. Goed langs de kip vrijven en daarna uit het water halen en droog deppen met keuken rol. Zet de kip met het huid naar boven in een oven schaal.

Nu gaan we de marinade voorbereiden:

Eerst de oven op 200 graden C voorverwarmen. Doe alle ingrediënten van de marinade bij mekaar toe in een kom en meng deze goed. Leg de kip in een metalen ovenschaal of bakplaat. De kip volledig met de marinade insmeren. Bedek de ovenschaal met folie en doe deze in de oven.

Eerst 75 min op 200 graden C bedekt. Daarna folie verwijderen. Kip daarna met de vrijgekomen vocht met een lepel lakken. Wat plakjes van de limoen op de kip leggen. Daarna nog 30 min zonder folie totdat ie mooi bruin is. Smakelijk

Tip: Kan ook op de bbq afgemaakt worden nadat de folie eraf gaat.