Fragment

Country Roads: Barbara Mandrell

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Barbara Mandrell

Barbara Ann Mandrell werd geboren op 25 december 1948 in Houston, Texas. Ze groeide op in een muzikaal gezin en begon op jonge leeftijd met muziek. Haar vader, Irby Mandrell, was haar manager en moedigde haar muzikale ambities aan. Als kind was Barbara muzikaal getalenteerd en speelde ze verschillende instrumenten, waaronder de steelgitaar, waarmee ze op achtjarige leeftijd al optrad.

Barbara Mandrell's carrière nam een vlucht toen ze in de jaren 60 als tiener begon op te treden in de band van haar familie. In 1969 tekende ze een platencontract bij Columbia Records en begon ze haar solocarrière. Haar eerste grote hit was "I've Been Loving You Too Long (To Stop Now)" in 1969, maar haar doorbraak kwam in de jaren 70 met een reeks succesvolle countryhits.

Mandrell had een reeks nummer 1-hits, waaronder "Sleeping Single in a Double Bed" (1978), "If Loving You Is Wrong (I Don't Want to Be Right)" (1979), en "I Was Country When Country Wasn't Cool" (1981). Ze stond bekend om haar veelzijdigheid als muzikant en zangeres, en haar vermogen om verschillende stijlen te combineren, waaronder country, pop en soul.

Naast haar muziekcarrière was Barbara Mandrell ook een succesvolle televisiepersoonlijkheid. Van 1980 tot 1982 presenteerde ze samen met haar zussen, Louise en Irlene, de populaire NBC-televisieshow "Barbara Mandrell and the Mandrell Sisters". De show was een groot succes en toonde Barbara's veelzijdige talenten als zangeres, muzikant en entertainer.

In 1984 was Barbara Mandrell betrokken bij een ernstig auto-ongeluk dat haar carrière tijdelijk tot stilstand bracht. Ze liep meerdere verwondingen op en moest lange tijd revalideren. Ondanks de fysieke en emotionele uitdagingen die volgden, keerde Mandrell terug naar de muziek en het podium. Haar doorzettingsvermogen en moed werden bewonderd door haar fans en collega's.

In de jaren 90 bleef Mandrell optreden en muziek uitbrengen, hoewel ze haar activiteiten begon af te bouwen. In 1997 kondigde ze haar pensioen aan na een afscheidstournee. Barbara Mandrell's bijdragen aan de countrymuziek werden erkend met talrijke prijzen, waaronder meerdere Grammy Awards, Country Music Association Awards en de opname in de Country Music Hall of Fame in 2009.

Barbara Mandrell is getrouwd met Ken Dudney sinds 1967 en samen hebben ze drie kinderen. Na haar pensioen richtte ze zich op haar gezin en verschillende liefdadigheidsactiviteiten. Mandrell staat bekend om haar sterke christelijke geloof en haar toewijding aan haar familie en gemeenschap.