Fragment

Country Roads: Lonestar

foto: unknownfoto: unknown
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Lonestar

Lonestar is een Amerikaanse countryband, opgericht in 1992 in Nashville, Tennessee. De band staat bekend om hun harmonieuze vocalen en een mix van traditionele countrymuziek en popinvloeden. Ze hebben talloze hits gescoord en verschillende prijzen gewonnen.

Lonestar werd opgericht door Richie McDonald (zang en keyboard), Michael Britt (gitaar en achtergrondzang), Keech Rainwater (drums), Dean Sams (keyboard en achtergrondzang), en John Rich (basgitaar en zang). De leden kwamen uit Texas en ontmoetten elkaar in Nashville, waar ze begonnen op te treden onder de naam "Texassee" voordat ze hun naam veranderden naar Lonestar.

Hun debuutalbum, "Lonestar", werd uitgebracht in 1995 en bevatte de hitsingle "Tequila Talkin'". Hun doorbraak kwam echter met het tweede album, "Crazy Nights" (1997), en de hit "No News". Het echte succes kwam met het derde album, "Lonely Grill" (1999), dat de hitsingles "Amazed" en "Smile" bevatte. "Amazed" werd een cross-over hit, bereikte nummer één op de Billboard Hot 100 en bleef acht weken op de eerste plaats van de countryhitlijsten.

Lonestar won verschillende prestigieuze prijzen, waaronder Academy of Country Music (ACM) Awards en Country Music Association (CMA) Awards. "Amazed" werd bekroond met Song of the Year bij de ACM Awards in 1999. Het succes van "Lonely Grill" werd gevolgd door succesvolle albums zoals "I'm Already There" (2001) en "From There to Here: Greatest Hits" (2003).

In 1998 verliet John Rich de band en werd hij vervangen door verschillende bassisten over de jaren heen. Richie McDonald verliet de band in 2007 om een solocarrière na te streven, maar keerde in 2011 terug naar de groep. Lonestar bleef nieuwe muziek uitbrengen en toeren, hoewel ze nooit meer hetzelfde commerciële succes bereikten als in hun hoogtijdagen.

Lonestar bleef populair onder countrymuziekliefhebbers en toerde wereldwijd. Hun muziek, gekenmerkt door melodieuze ballads en opzwepende countryrocknummers, had een blijvende impact op de countrymuziekscene. De band heeft meer dan 10 miljoen albums verkocht en blijft een gerespecteerde naam in de countrymuziek.