Fragment

Country Roads: Dylan Scott

foto: jenniferlinneaphotography from Denver, CO, USA Creative Commons Attribution 2.0foto: jenniferlinneaphotography from Denver, CO, USA Creative Commons Attribution 2.0
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Dylan Scott

Dylan Scott is een Amerikaanse countryzanger en songwriter die bekend staat om zijn krachtige stem en meeslepende liedjes. Hij werd geboren op 22 oktober 1990 in Bastrop, Louisiana. Hoewel hij voornamelijk bekend is in de Verenigde Staten, heeft hij ook internationale erkenning gekregen in de countrymuziekwereld.

Dylan groeide op in een muzikale familie. Zijn vader, Scotty Robinson, speelde gitaar voor bekende countryartiesten zoals Freddie Fender en Freddy Hart. Dit inspireerde Dylan om zelf muziek te gaan maken. Op jonge leeftijd begon hij met het schrijven van liedjes en ontwikkelde hij zijn talent als zanger.

In 2013 bracht hij zijn debuutsingle "Makin' This Boy Go Crazy" uit, wat hem een plek gaf in de countrymuziekscene. Zijn doorbraak kwam echter met de single "My Girl" in 2016, die nummer 1 bereikte in de Billboard Country Airplay-hitlijst. Dit nummer, geschreven over zijn vrouw Blair, raakte een gevoelige snaar bij veel fans en zorgde ervoor dat hij een grotere aanhang kreeg.

Zijn debuutalbum, getiteld Dylan Scott, werd in 2016 uitgebracht en bevatte zowel "My Girl" als andere populaire nummers zoals "Hooked". Dylan's stijl wordt vaak omschreven als een mix van traditionele country en moderne popinvloeden, wat hem heeft geholpen om een breed publiek aan te spreken.

Naast zijn muziekcarrière is Dylan Scott ook actief op sociale media, waar hij zijn leven als muzikant en familieman deelt. Hij trouwde met zijn jeugdliefde Blair Anderson in 2016, en het paar heeft samen twee kinderen.

Dylan Scott blijft actief in de countrymuziek en heeft verschillende albums en singles uitgebracht die goed ontvangen zijn door fans en critici.