Fragment

Country Roads: Morgan Wallen

foto: anpfoto: anp
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Morgan Wallen

Morgan Wallen is een Amerikaanse countryzanger en songwriter, geboren op 13 mei 1993 in Sneedville, Tennessee. Hij staat bekend om zijn unieke mix van traditionele countrymuziek met invloeden van rock en pop.

Wallen groeide op in een muzikale familie; zijn vader was een predikant en zijn moeder een lerares. Als kind leerde hij piano en viool spelen en ontwikkelde hij al vroeg een passie voor muziek. Hoewel hij ook talent had voor honkbal, dwong een blessure hem zijn sportcarrière op te geven en zich volledig op muziek te richten.

In 2014 kreeg Wallen nationale bekendheid door zijn deelname aan het zesde seizoen van de talentenjacht The Voice. Hoewel hij de competitie niet won, hielp het hem om een platencontract te bemachtigen. Hij bracht zijn eerste EP uit in 2015 en werd in 2016 getekend door Big Loud Records, waarmee hij zijn eerste hitsingle "The Way I Talk" uitbracht.

Zijn doorbraak kwam in 2018 met het album If I Know Me, dat succesvolle singles zoals "Up Down" (met Florida Georgia Line) en "Whiskey Glasses" bevatte. Beide nummers bereikten de top van de country-hitlijsten. Zijn populariteit groeide exponentieel na de release van zijn tweede album, Dangerous: The Double Album in 2021. Dit album brak records, stond wekenlang bovenaan de Billboard 200 en bevatte hits als "7 Summers", "More Than My Hometown" en "Wasted on You".