Fragment

Country Roads: Ronnie Milsap

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Ronnie Milsap

Ronnie Lee Milsap is een Amerikaanse countryzanger en pianist, geboren op 16 januari 1943 in Robbinsville, North Carolina. Hij werd vrijwel blind geboren vanwege een aangeboren aandoening.
In de late jaren 60 verhuisde Milsap naar Memphis, Tennessee, waar hij werkte als sessiemuzikant. Hij speelde onder andere mee op opnames van Elvis Presley, zoals "Don't Cry Daddy" in 1969 en "Kentucky Rain" in 1970.
Milsap's carrière nam een wending naar countrymuziek na een ontmoeting met Charley Pride in 1972. Op aanraden van Pride verhuisde hij naar Nashville en tekende bij RCA Records in 1973. Zijn eerste countrysucces was de single "I Hate You", die de top 10 van de countrylijst haalde.
Ronnie Milsap groeide uit tot een van de meest succesvolle artiesten in de countrymuziek: hij scoorde 40 nummer 1-hits in de countrycharts.
Tussen 1973 en 1993 had hij 62 singles in de hitlijsten, waarvan er 49 de top 10 bereikten.
Van zijn singles bereikten 35 de nummer 1-positie.
Hij won zes Grammy Awards en zeven Country Music Association Awards, waaronder de prestigieuze "Entertainer of the Year" in 1977.
Milsap ontwikkelde een eigen stijl die soul, country en rock combineerde. Hij stond bekend om zijn indrukwekkende liveshows en zijn schijnbaar eindeloze repertoire van rock-, pop-, soul- en countryhits.