Fragment

Country Roads: Billy Currington

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Billy Currington

Billy Currington werd geboren als William Matthew Currington op 19 november 1973 in Savannah, Georgia, en is een Amerikaanse countryzanger en songwriter. Hij groeide op in Rincon, Georgia en woont momenteel in Savannah.

Currington's muzikale ambities begonnen al op jonge leeftijd. Als middelbare scholier deed hij auditie voor een plek bij Opryland, een bekend countrymuziekpretpark in Nashville, maar werd afgewezen. Na zijn middelbare school verhuisde hij naar Nashville om zijn droom als countryzanger na te jagen.

In Nashville werkte Currington onder andere bij een betonbedrijf en als personal trainer. Via een van zijn klanten als personal trainer kreeg hij de kans om demo's op te nemen en liedjes te schrijven. Hij schreef nummers voor bekende artiesten als George Strait, Tracy Byrd en Marty Raybon.

In 2003 tekende Currington een platencontract bij Mercury Records Nashville. Zijn debuutalbum "Billy Currington" werd in september 2003 uitgebracht. De eerste single van dit album, "Walk A Little Straighter", bereikte de 8e plaats in de Hot Country Songs-hitlijst.

Currington's tweede album, "Doin' Somethin' Right" uit 2005, bracht hem zijn eerste nummer één hit met "Must Be Doin' Somethin' Right". Het album bevatte ook de hit "Good Directions", mede geschreven door Luke Bryan, die de tweede beste countrysong van 2007 werd volgens de Billboard Year-End charts.

Currington heeft in totaal zeven albums uitgebracht.