Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Greet van der Voort

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Greet van der Voort

“Ze deed me zo veel. Ik werd smoorverliefd op haar...”

Zou het dan toch nog...? Lukt het dan eindelijk om Greet te vinden? Ja!! We komen in contact met haar zus Tinie. Zij vertelt dat Greet nog leeft, maar dat het niet altijd even goed met haar gaat. "Maar het klopt allemaal hoor! Grappig, als het wat was geworden dan had je nu mijn zwager kunnen zijn!". Voorzichtig wordt er nu gekeken of Cees contact kan leggen met Greet. Luister naar het fragment hieronder voor de laatste update en het gesprek tussen Cees en Greets zus Tinie van der Voort.

Tijdens de uitzending
We vinden de kapsalon waar Greet vroeger gewerkt heeft in Den Haag: Mady's Hairstylists. Dit blijkt een familiebedrijf te zijn, dus misschien dat iemand Greet wel gekend heeft? Ook krijgen we bericht van tipgeefster Charlotte Vink, een enthousiaste Hagenaar die iedereen lijkt te kennen rondom de Laan van Meerdervoort. Ze heeft rondgebeld in de buurt en vindt Agnes, een oude jeugdvriendin van Greet. Agnes: "Ik heb haar gekend tot haar achttiende. Daarna heb ik haar nooit meer gezien. Het laatste wat ik weet is dat ze mogelijk is geëindigd met Harry Overmars." Beluister het volledige verhaal in het fragment hieronder.

Een week later hebben we nieuwe informatie over Greet van der Voort: haar moeder hertrouwde met meneer Kort en in augustus 1952 werd er een halfbroertje geboren met rood haar: Johannes Franciscus Kort. Greets latere vriendje Harry Overmars had een zus José Overmars en zij woonden in een zijstraat van de Beeklaan in Den Haag. Wie herkent dit? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Het verhaal
Cees woont op 17-jarige leeftijd met zijn moeder in de Vlierboomstraat in Den Haag en heeft een lastige thuissituatie. “Mijn vader overleed een maand voor mijn geboorte. Mijn moeder kon geen liefde aan mij tonen.” Rond 1955 ontmoet hij Greet. Zij woont bij hem in de buurt en hij ziet haar regelmatig lopen als ze haar fiets naar de stalling brengt. “Ik zag haar voorbijkomen en ze deed me wat... Na haar een aantal keer gezien te hebben, heb ik haar aangesproken. Dat ging steeds verder en ik werd smoorverliefd op haar." Maar Greet heeft strenge katholieke ouders, waardoor ze niet veel tijd met Cees kan doorbrengen. “Ik wilde haar wel eens ophalen van haar werk, maar meestal stond haar vader haar dan op te wachten. Dan moest ze mee naar huis en kon ik weer omkeren. Ik had geen schijn van kans.”

Of Greet ook gevoelens heeft voor Cees durft hij niet te zeggen, maar er lijkt wel wat op te bloeien. “We zijn een keer samen met een ander stel naar de duinen geweest en daar hebben we een beetje liggen vrijen, als ik het zo mag zeggen. Dat was dan alleen een handje en een zoentje. We hebben het nooit echt over onze gevoelens gehad.” Ongeveer een jaar na hun ontmoeting verliezen Cees en Greet elkaar uit het oog door een misverstand. “Er deed zich een situatie voor die ik totaal verkeerd geïnterpreteerd heb. We stonden te praten en toen zei zij op een gegeven moment: ‘Ik moet naar mijn poepie toe.’ Dat vertaalde ik uit jaloezie naar: ‘Ik moet naar mijn vriendje toe.’ Dat heeft mij zo aangegrepen dat ik bijna een week heb liggen huilen in bed. Achteraf gezien had ik naar haar toe moeten gaan om te vragen wat ze bedoelde en over wie het ging. Dat verwijt ik mezelf nog steeds.”

Cees verhuist kort daarna naar de andere kant van de stad, maar hij ziet Greet jaren later nog een keer. “Dat moet denk ik eind jaren 70 zijn geweest. Ik zag haar lopen in de stad toen ik naar mijn werk ging. Toen was ik in tweestrijd of ik haar moest aanspreken. Maar ik werkte pas net bij deze firma en dan zou ik te laat zijn gekomen op mijn werk. Ik heb dat dus niet gedaan en daar heb ik wel spijt van gehad. Maar ik zag haar lopen en dacht meteen: ‘Wat is dat toch een mooie vrouw!'. Cees is altijd aan Greet blijven denken. “Er is geen dag in mijn leven geweest dat ik niet aan haar heb gedacht. Hoe zou het met haar zijn? Hoe zou het zijn geweest als het tussen ons iets zou zijn geworden? Dat heeft me altijd bezig gehouden, tot op de dag van vandaag.”

Aanknopingspunten
* Greet van der Voort
* geboren in januari 1941
* woonde in de Hortensiastraat in Den Haag rond 1956
* was ongeveer 1.72 meter lang
* had halflang blond haar
* had een oudere zus en een jongere broer
* kwam uit een katholiek gezin
* deed de kappersopleiding
* werkte bij een kapsalon op de Laan van Meerdervoort tussen de Kamperfoeliestraat en de Valkenboskade

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Eerste liefde Greet van der Voort

Vervolg: eerste liefde Greet van der Voort