Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: broers jeugdliefde Mieke Oosterveen

foto: Mariafoto: Maria
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: broers jeugdliefde Mieke Oosterveen

“Na dit traumatisch ongeluk zijn we haar uit het oog verloren...”

Baanbrekend nieuws, want we blijken niet helemaal op de goede naam te zoeken! De Zoekbrigade vindt de overlijdensadvertentie van Maria's broer Loeki en daarop zien we staan 'verloofde Mieke Oosterveen'. Maria: "Dit ontroert me wel, ik heb deze overlijdensadvertentie van mijn broer nog nooit gezien..." De vraag is dus als volgt: wie kent Mieke Oosterveen uit de Oosterhesselenstraat in Den Haag? Ze was verloofd met Loeki van Loon, die omkwam bij een auto-ongeluk in Frankrijk in 1961. Alle tips zijn welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Het hele verhaal van Maria en Hendrik-Jan hoor je in de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Er is haast geboden bij deze zoektocht voor Hendrik-Jan. Hij is zo ziek dat het de vraag was of hij de eerste uitzending van het nieuwe seizoen Adres Onbekend wel zou halen. Maria vertelt namens hem: “Mijn broer Loeki en mijn zus Thea zaten allebei op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Loeki had toen verkering met Micky Oosterveer en Thea met Hendrik-Jan. Met z’n vieren gingen zij in 1961 vanuit Rijswijk op vakantie naar Frankrijk. Ze huurden een Volkswagen, maar bij Remoulins brak het stuur af en mijn broer Loeki overleefde het ongeluk niet. Dat was natuurlijk een verschrikkelijke schok, hij was pas 21 jaar... Ik kom uit een groot gezin en was zelf pas tien toen het gebeurde. Het heeft heel veel impact gehad.”

Met Micky Oosterveer, het vriendinnetje van Loeki, verliest de familie het contact. “Zij zat ook in de auto en heeft het ongeluk overleefd. De laatste wens van mijn voormalige zwager Hendrik-Jan is om Micky Oosterveer te zoeken en definitief afscheid van haar te kunnen nemen. Helaas zijn zij elkaar na dit dramatisch en traumatisch ongeluk uit het oog verloren. Wie weet waar Micky Oosterveer nu woont en heeft contact met haar? Ik hoop zo dat het lukt om haar te vinden!”

Aanknopingspunten:
* Micky Oosterveer
* geboren zijn rond 1944
* had rond 1959-1961 een relatie met Loeki (Leo) van Loon
* in 1961 ging ze op vakantie naar Frankrijk vanuit Rijswijk met Loeki, Thea en Hendrik-Jan
* op 12 juni 1961 kregen ze met hun gehuurde Volkswagen een auto-ongeluk bij het Franse dorp Remoulins, waarbij Loeki van Loon om het leven is gekomen
* Micky, Loeki en Thea zaten op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag
* Micky woonde op de Oosterhesselenstraat in Den Haag destijds
* ze had sproeten, een rond gezicht en donker haar
* ze hield van dansen en stond regelmatig model voor modefotografie

Loekie en Micky

Broers jeugdliefde Mieke Oosterveen