Adres Onbekend
KRO-NCRV

Jeugdliefde Juliette Kuiper

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeugdliefde Juliette Kuiper

"Zij was de zon op mijn puberteit..."

“Ik heb ook naar jou gezocht, maar nooit iets kunnen vinden…” Toch sluiten Frans en zijn eerste liefde Juliette Kuiper elkaar in de armen. Frans omschreef Juliette als ‘het zonnetje op zijn puberteit’ en op een regenachtige zondag begint dan toch ook het zonnetje te schijnen als Juliette hem verrast in de studio! Beluister het hele verhaal en de eerste ontmoeting in het fragment hieronder.

Het verhaal
Frans ontmoet Juliette wanneer ze bij hem in de klas komt, hij is dan vijftien jaar. "Zij is blijven zitten in de derde klas, dus toen ontmoetten we elkaar. Ik vond haar gelijk geweldig. Ze was mooi, aardig en slim. Ik was verliefd tot over mijn oren." Frans heeft een oogje op haar en besluit haar uit te vragen. "We hadden een schoolbal, dus ik vroeg haar hier mee naartoe. Tot mijn blije verassing stemde ze in. Vanaf dat moment gingen we officieel met elkaar."

Bij de natuurkundeles gaan de twee stiekem naast elkaar zitten. "We hadden een beetje een rare natuurkundeleraar. We zaten dan naast elkaar in de bank, wat helemaal niet de bedoeling was. Het was in die tijd niet de gewoonte voor jongens en meisjes om naast elkaar te zitten. Dat vonden we wel leuk en spannend."

Frans en Juliette gaan ongeveer drie jaar met elkaar om. “Juliette was enig kind, dus ze spendeerde veel tijd met mijn familie. Uiteindelijk hebben we samen eindexamen gedaan. Toen is zij in Wageningen gaan studeren en ik in Leiden. Ik heb haar in 1965 nog meegevraagd naar het lustrum in Leiden. Dat is zo’n beetje het laatste wat we samen hebben beleefd.”

Ze groeien uit elkaar en het contact verwatert. Nu vraagt Frans zich af hoe het met haar gaat. “Ik loop nu tegen de tachtig en dan kijk je terug op je leven. Ik realiseer me dat het raar is dat je iemand, die in een essentiële fase van je leven zo belangrijk voor je geweest is, uit het oog verloren bent. Je eerste liefde is bijzonder. Zij was de zon op mijn puberteit...”

Aanknopingspunten
* Juliette Kuiper
* geboren in Eindhoven in 1946
* woonde in de Hoogstraat
* deed HBS-B op het Gemeente Lyceum in Eindhoven
* in 1964 verhuisde ze naar Wageningen om daar te studeren
* was enig kind
* haar vader was mogelijk accountant
* ze had lang bruin haar

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Jeugdliefde Juliette Kuiper