Adres Onbekend
KRO-NCRV

Zoon Hans Meijer

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Zoon Hans Meijer

“Ik ben een nieuw leven begonnen.”

Bij de zoektocht komen we er achter dat de naam Hans Meijer vaak voorkomt, vooral in de regio waar we zoeken. We vinden een aantal kandidaten die het mogelijk zouden kunnen zijn, maar nog niet de Hans die we zoeken... Beluister het verhaal in het fragment onder aan de pagina.

Het verhaal
Hans woont begin jaren 60 met zijn vrouw Anneke de de Reinwardtstraat in Den Haag. Hij is dan al snel een trotse vader van zijn zoon Hans, die geboren wordt in 1962: “We hadden een fijn leven en ik genoot van het vaderschap. Ik heb aan motorsport gedaan, dus we gingen regelmatig samen naar motorwedstrijden. Dat was een leuke tijd!”

Toch groeien Hans en Anneke uit elkaar en als hun zoon 5 jaar oud is scheidden ze. “Dat is op een redelijk nette manier gegaan in mijn beleving, maar mijn ex-vrouw wilde niet meer dat ik mijn zoon zag. Ik heb het zo gelaten…”

Anneke krijgt na de scheiding een relatie met een vriend van Hans en ze krijgt nog een dochter, Monique: “Ik weet tot de dag van vandaag niet of die van mij was.” Later verhuist Anneke naar Pijnacker met een nieuwe man, Wim Meijer. De kinderen krijgen zijn achternaam. “Ik werd gebeld: ‘Vind je het goed als ik de kinderen Meijer gaan heten?’ Ik had het idee dat ze een goede opvoeding kregen en dat ze het goed hadden. Dan geef je toestemming en dan is dat het.”

Hans begint een nieuw leven met zijn huidige vrouw. Hij krijgt een dochter en twee kleinkinderen. “Ik had intussen nog altijd contact met mijn ex-schoonvader en van hem hoorde ik zo nu en dan iets over de kinderen. Hij vertelde mij dat het goed ging met hen en daar was ik blij mee.”

Hans probeert toch nog contact te zoeken: “Ik heb mijn ex gevraagd of het mogelijk was dat we elkaar zouden ontmoeten met de kinderen, maar dat wilde ze niet.” Nu hoopt Hans zijn zoon alsnog weer te zien. “Ik ben nu 86 en hoop heel erg dat ik mijn zoon kan spreken vanuit vriendschap. Omdat ik oprechte belangstelling voor hem wil tonen en ik hoop natuurlijk dat dit wederzijds is. Ik hoop niet dat er dingen boven water komen die ik nooit wist, of dat mijn ex misschien wel slecht over me heeft gesproken. Dat weet ik niet, maar ik ga uit van het beste.”

Aanknopingspunten
* zijn zoon Johan Herman Joseph (roepnaam: Hans) Meijer
* geboren augustus 1962
* laatst bekende adres: Pijnacker
* Hans woonde vroeger met zijn ouders Anneke Kanters en Hans Welp in Den Haag aan de Reinwardtstraat
* daarna verhuisde Hans met zijn moeder en stiefvader Wim Meijer (+) naar Pijnacker
* Wim Meijer was jarenlang rijschoolhouder in Pijnacker
* Hans heeft ook nog een jonger zusje, Monique

Zoon Hans Meijer