Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: tennisvriend Bert van Kuler

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: tennisvriend Bert van Kuler

"Hij deed echt álles voor de vereniging!"

We worden platgebeld door mensen met de achternaam Van Kuler. We zijn zelfs gevorderd tot een nichtje van Bert en zij kan de boodschap via via wel bij Bert krijgen. Haar laatste spoor naar oom Bert gaat inderdaad naar Spanje... Hopelijk belt hij ons snel! Voor iedereen die meer weet is er 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Het hele verhaal hoor je in het fragment hieronder.

Het verhaal
George en Bert zijn tien jaar lang beste tennisvrienden. Samen spelen ze competities voor tennisvereniging Tiola in IJzendijke, waaruit een mooie vriendschap ontstaat. "Bert kwam eind jaren 80 vanuit Hilversum in het Zeeuwse IJzendijke wonen, samen met zijn Engelse vrouw Wendy. Bert was rijinstructeur en examinator in Terneuzen; daarnaast zaten wij ook samen in het bestuur van de tennisvereniging. Bert deed echt álles voor de vereniging. Toen er een kantine bij kwam heeft hij met zijn vrachtwagen gezorgd dat die kantine er kwam. Maar hij had met sommige spelers uit de vereniging van de tennisclub wat problemen. Het was een man van: als het wit is, is het wit en als het zwart is, is het zwart. Dat werd hem niet altijd in dank afgenomen, maar zelf heb ik er nooit problemen mee gehad. Ik was een goede vriend van hem, we deden echt veel samen.”

Ook buiten de tennisclub gaan George en Bert met elkaar om. "We waren echte vrienden. Ik weet nog wel dat Bert examinator was en onze zoon moest rijexamen doen. In de winter moesten we tennissen en toen zei Bert: ‘Jouw zoon heeft het niet goed gedaan, ik heb hem geen rijbewijs gegeven.' Uiteindelijk was het een lachtertje, want dat was helemaal niet zo, haha!"

Rond het jaar 2000 verdwijnt Bert uit het niets. "Bert is 25 jaar geleden vertrokken en we hebben nooit meer iets van hem gehoord.” George hoopt dat Bert nog leeft: “Ik wil toch eens weten wat er met Bert is gebeurd. Ik zou hem graag willen spreken over hoe zijn leven is gelopen en ik wil hem vragen waarom we geen contact hebben gehouden. Ik kan me alleen nog herinneren dat hij op het laatst een blessure aan zijn been had en geopereerd moest worden, hij kon niet meer tennissen. Ik heb wel eens rondgevraagd, maar niemand in IJzendijke weet waar hij gebleven is. Echt heel jammer.”

Aanknopingspunten
* Bert of Albert van Kuler
* geboren in augustus 1948
* zijn vrouw heette Wendy van Kuler
* zij is van Engelse afkomst
* samen hadden zij geen kinderen
* Bert groeide op in Hilversum
* eind jaren 80/ begin 90 verhuisde Bert met Wendy naar IJzendijke in Zeeland
* zij woonden net buiten IJzendijke in een landhuis
* Bert was rijinstructeur en examinator in Terneuzen
* Bert speelde tien jaar lang bij de tennisvereniging Tiola (van eind jaren 80/begin jaren 90 tot 2000)
* hij zat ook in het bestuur van Tiola
* Bert is mogelijk verhuisd naar Bonaire, Aruba of Spanje

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Tennisvriend Bert van Kuler