Grote liefde Henk Kroon
- Nieuws
- Grote liefde Henk Kroon
Tijdens de uitzending
Henk zou vroeger met zijn ouders aan de Ruychrocklaan hebben gewoond. Als wij in de telefoongids zoeken naar mensen die in de straat wonen, dan vinden wij een familie Van T Hart. Wij bellen naar het huis en de meneer verteld dat Henk Kroon zijn zwager is. Ook verteld hij dat Henk Kroon momenteel in Engeland woont en kinderen heeft. Helaas lijdt Henk zelf aan Parkinson en hierom kan hij niet aan de telefoon komen. Zij zusje Cora herinnerd Corry ook nog en zij verteld meer over Henk zijn herinneringen aan Corry. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.
Het verhaal
Corry was tweeëntwintig jaar oud toen ze Henk leerde kennen. Ze heeft hem voor het eerst ontmoet tijdens carnaval in Maastricht en volgens haar was het 'liefde op het eerste gezicht.'
"Ik was vijventwintig toen ik trouwde met een andere man. Dat was de grote waterscheiding, want daarna heb ik niets meer van Henk vernomen, of hij van mij. Ik heb ná Henk mijn man ontmoet en daar ben ik mee getrouwd. Deze man is tien jaar geleden overleden. Op Henk was ik écht smoorverliefd. Ik woonde destijds in Maastricht-Heer en hij in Den Haag, dus we hadden vooral briefcontact. En dat jarenlang, meerdere brieven per week. Dus zat ik twee weken vóór mijn huwelijk met al die tientallen brieven van Henk: 'Dat kan zo niet', dacht ik en ik heb al die brieven huilend verbrand, zó verdrietig was ik. Ik heb een ondertrouwkaart naar zijn huis gestuurd. Daarop heb ik van zijn moeder een brief teruggekregen waarin stond dat Henk getrouwd was, naar Engeland was verhuisd en daar een zoontje had gekregen. Toen ik dat las dacht ik: 'daar moet ik vanaf blijven'. Maar ik ben altijd aan hem blijven denken.”
“Ik heb nog oude vriendinnen, van toen ik zestien jaar was. Dan zitten we weleens te geinen, net als pubers doen. Dan komt de naam van Henk weleens naar boven. Ik word er weleens mee gepest, maar ze vinden het allemaal wel een geweldig verhaal. Ik heb een keer bij Henk thuis geslapen, op zijn kamer, bij zijn hospita. Daar hebben we met z’n tweeën nog een blik tomatensoep opgegeten, we hadden nergens geld voor. Henk mee naar huis nemen durfde ik niet. We hadden allebei wel door dat een échte relatie niet veel kans van slagen had. Maanden later schreef ik dat ik ziek was. Toen stond Henk een aantal dagen later ineens bij ons op de stoep. Mijn vader was stomverbaasd, die wist helemaal van niets, want ik had geen goede verstandhouding met mijn ouders, zeker niet met mijn vader. Tuurlijk wisten ze dat ik schreef, maar hoe die verhouding was met Henk, dat wisten ze niet. Wie hij was, vroeg mijn vader aan deur. Henk Kroon dus, en mijn vader vond het helemaal niks, maar liet hem toch binnen. Op een gegeven moment hoorden we bij ons thuis de kerkklokken luiden voor de ochtendmis van 11.00 uur. Of Henk ook naar de kerk ging? Dat wilde mijn vader weten. Dat deed Henk niet, dus toen was de kous af voor mijn vader: Henk werd de deur uitgezet toen hij terugkwam van de mis en ik mocht hem niet meer schrijven. Dat was het einde.”
“Ik vermoed dat Henk in Den Haag geboren is. Hij was van mijn leeftijd en hij zal nu zo’n 84 jaar zijn, als hij nog leeft natuurlijk. Hij studeerde in Den Haag, óf in Delft en deed daar weg- en waterbouwkunde. Het adres van zijn ouders was de Ruychrocklaan in Den Haag, daar kreeg ik de brieven van."
“Ik heb mijn man nooit verteld van Henk, maar nu hij dood is, is er voor hem ook meer ruimte”.
Aanknopingspunten:
* Henk Kroon
* Henk is waarschijnlijk geboren in Den Haag in 1939
* Zijn ouders woonden begin jaren `60 aan de Ruychrocklaan in Den Haag
* Op dat moment studeerde Hans weg- en waterbouwkunde
* Hij had een zus
* Zijn moeder beweerde rond 1963 dat Henk was geëmigreerd naar Engeland en daar een vrouw en een zoontje had
foto: Adres Onbekend