Adres Onbekend
KRO-NCRV

studievriendin Annemieke Philippo

foto: Lyanne
  1. Nieuwschevron right
  2. studievriendin Annemieke Philippo

"Ik had er voor haar willen zijn!"

Lyanne begint in 1975 met de opleiding tot verpleegkundige in het Burgerziekenhuis in Amsterdam. Daar ontmoet ze studiegenoot Annemieke Philippo: "We zaten bij elkaar in de klas en leerden elkaar vrij snel goed kennen, doordat ze veel samen deden. Het was een intensieve opleiding, waarbij er veel van de studenten gevraagd werd: lessen, stages op verschillende afdelingen... Ik herinner me Annemieke als een heel lief mens, een lieve collega, een lieverd: een echte goedzak!"

Samen gaan de vriendinnen vaak de stad in. “We gingen niet per se uit, meer gewoon naar een café. We gingen ook graag naar de Dappermarkt of na onze nachtdienst samen een borrel drinken.” Annemieke maakt de opleiding echter niet af en gaat een andere opleiding doen.

Toch krijgt Lyanne haar studievriendin in 2000 plotseling weer aan de telefoon! "Ik werkte toen op de dialyse-afdeling van het OLVG in Amsterdam en we hadden een vacature openstaan. Naar aanleiding daarvan belde Annemieke en hebben we elkaar kort gesproken. Er speelde bij Annemieke thuis toen van alles, maar ik ben haar nummer kwijtgeraakt. Ik voel me nog steeds schuldig dat ik verder geen contact meer heb gezocht na dit ene kwetsbare gesprek... Ik had er voor haar willen zijn!"

Aanknopingspunten:
* Annemieke Philippo
* geboren in 1957
* begon in 1975 met de opleiding verpleegkundige in het Burgerziekenhuis in Amsterdam
* ze heeft de opleiding niet afgemaakt
* is de opleiding ziekenverpleging begonnen
* ze woonde in Amsterdam-Oost
* had blonde krullen
* was rond 2008 getrouwd met een boer en woonde in Weesp