Adres Onbekend
KRO-NCRV

Herinneringen aan vader Jan Vink

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Herinneringen aan vader Jan Vink

"Dat muzikale heb ik denk ik van mijn vader."

Tijdens de uitzending krijgen we een bericht binnen van Annie. Zij en haar man waren goed bevriend met Jan Vink. "Jan was een speciale man, ik kon goede gesprekken met hem voeren over het leven en muziek..." Een heel fijn bericht voor Linda. De lijnen blijven geopend voor meer mensen die haar vader Jan gekend hebben! Beluister Linda's verhaal in het fragment onderaan de pagina.

Het verhaal
Linda is nog maar een jaar oud, wanneer haar vader overlijdt aan een hersentumor, ten gevolge van longkanker. "Ik was nog zo jong, waardoor ik geen herinneringen heb aan mijn vader. Wat ik wel weet is dat hij veel van muziek hield en kunstzinnig was. Ik zie hem als een artistieke man, die nergens vast verbleef. Hij had een vrije manier van leven. Ik vind het moeilijk om een beeld van hem te creëren, want ik heb het idee dat zijn familie hem ook niet écht kende. Hij was een beetje een buitenbeentje en ik denk dat hij niet voor niets is weggegaan."

Linda's ouders zijn gelukkig getrouwd wanneer Jan overlijdt. “Dat was een hele zware tijd voor mijn moeder Ans. Ze bleef achter met een kind van één jaar en ze was haar man kwijt in een vrij korte tijd. Ik kan me voorstellen dat ze hier een behoorlijke klap van heeft gehad. Na mijn vader heeft ze dan ook nooit meer een andere relatie gehad. Ze hebben elkaar ongeveer vijf jaar gekend, maar ook zij weet weinig over zijn leven daarvoor. Hij sprak daar niet graag over of ze hebben het daar gewoon niet over gehad."

Linda is benieuwd op welke manier zij op haar vader lijkt. “Ik ben van kleins af aan bezig geweest met klassieke muziek en heb altijd viool gespeeld. Daarnaast heb het conservatorium gedaan en inmiddels ben ik klassiek zangeres. Dat muzikale heb ik denk ik van mijn vader."

Nu is Linda op zoek naar mensen die haar vader Jan Vink gekend hebben en hun herinneringen aan hem met haar willen delen. “Ik ben met name benieuwd naar zijn vrienden, collega’s, eerdere relaties of andere mensen die dichtbij hem stonden. Ik weet dat hij een spontane, geliefde man was. Hopelijk zijn er nog veel mensen met herinneringen aan hem!"

Aanknopingspunten
* herinneringen aan Jan Vink
* volledige naam Gerrit Jan Vink
* geboren in januari 1945 in Andelst
* overleden in juli 1991
* is rond 1990 getrouwd met Ans
* samen kregen zij een dochter: Linda
* zij woonden in Everdingen
* daarvoor heeft hij gewoond in Hilversum op de Vaartweg
* Jan werkte voor het Radiokamer Orkest (NCRV)
* zijn passie was (klassieke) muziek
* zijn hobby's waren kalligrafie, beeldende kunst en tekenen
* hij had twee broers en drie zussen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Herinneringen aan vader Jan Vink