Adres Onbekend
KRO-NCRV

bandleden van 'Bittersweet'

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. bandleden van 'Bittersweet'

"Naast het muziek maken konden we met z'n allen ook goed praten over het leven."

Tijdens de uitzending
Hoe leuk zou het zijn om die hele band ‘Bittersweet’ weer samen te krijgen?! Nou… dat gaat lukken! Gitarist Rutger Morelissen komt namelijk aan de telefoon en heeft nog allemaal oude adresgegevens van de andere bandleden. Bassist Hans vindt het zelfs zo leuk dat hij als verrassing naar de studio komt: “Wat een verrassing, dat is lang geleden!”. En ook drummer Jan komt aan de lijn. Alleen de telefoon bij gitarist Gerard blijft nog rinkelen... Hij mag zich melden op 0800 3030300. Het hele verhaal beluister je in het fragment hieronder. Bekijk ook de korte video van de ontmoeting tussen Hanneke en Hans hieronder.

Het verhaal
In de jaren 90 is Hanneke de leadzangeres van de 5-koppige band 'Bittersweet'. "Ik had een oproepje zien hangen in de supermarkt. Mijn zoon moedigde me aan om te bellen en vanaf dat moment was ik onderdeel van de groep. Samen met vier mannen repeteerden we eens per week in de schuur van mevrouw van Lammeren aan de Kerkstraat in Sassenheim. Jan was de drummer, Hans de basist, Gerard speelde gitaar en de enige van wie ik de achternaam nog weet is solo-gitarist Rutger Morelissen. We speelden voornamelijk symfonische rock. Naast het muziek maken konden we met z'n allen ook goed praten over het leven, ik kon bij iedereen mijn ei kwijt."

En het blijft niet alleen bij repetities! "We traden op in plaatselijke cafeetjes, voornamelijk in de buurt van Leiden. We hadden daar heel veel plezier in. Rutger kon heel perfectionistisch zijn, die wilde altijd nog een keer oefenen als wij het al wel prima vonden. Jan was single en had altijd geweldig grappige verhalen over zijn dates. Hans had een vrouw, Bernadette, die soms het geluid regelde bij onze optredens. En Gerard was een knappe jongen met donker haar. Ik ben nooit verliefd op een van de mannen geweest hoor, ik had zelf ook gewoon een man. Het was puur vriendschappelijk, maar we konden gewoon heel goed met elkaar."

Uiteindelijk valt de band uit elkaar als gitarist Rutger naar Zaandam of Zaanstad verhuist: "Samen met drummer Jan heb ik nog geprobeerd om nieuwe bandleden te vinden, maar dat is niet gelukt." Nu Hanneke onlangs weer is begonnen met zangles en ze bijna met pensioen gaat, lijkt dit haar een mooi moment om haar oude vrienden nog eens te zien: "Ik heb zulke positieve herinneringen aan die muzikale tijd samen!"

Aanknopingspunten
* de vier bandleden van de band ‘Bittersweet’: Rutger Morelissen, Gerard, Jan en Hans
* de band repeterende in Sassenheim aan de Kerkstraat in de schuur van mevrouw van Lammeren
* geboren rond 1950-1960
* Rutger Morelissen werkte in de ICT en heeft kunstgeschiedenis gestudeerd
* Rutger was een lange jongen met blond haar
* Rutger is verhuisd naar Zaanstad of Zaandam
* Gerard werkte als op Schiphol, hij bevoorraadde vliegtuigen met water
* Gerard was een knappe man met bruin haar
* Gerard woonde in Oegstgeest
* Jan had lang blond krullend haar, hij was echt een hippie
* Jan werkte als automonteur en woonde in Kaageiland en was single
* Hans was mager, had een smal gezicht met blond haar en blauwe ogen
* Hans had een vrouw Bernadette
* Hans woonde ook op Kaageiland

Hanneke ontmoet bassist Hans weer na meer dan twintig jaar!

Video niet beschikbaar

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Band Bittersweet