Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: vader Hielko Kootstra

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: vader Hielko Kootstra

“Ik zou hem willen vertellen dat hij opa is geworden...”

Herkenning in Almere! Tipgever Bas van Diest reageert: "Ik ken Hielko Kootstra als Ko Kootstra. Hij was mijn stagebegeleider, maar wel rond 2008. Ik weet dat hij gewerkt heeft voor Nissan, Grundfos en Schwarzkopf, misschien zegt dat mensen iets?" Nu we vaders roepnaam weten, zien we ook allerlei reviews van Ko Kootstra uit Almere over producten die hij heeft gekocht. Hij zou op een fatbike fietsen en een grote postzegelverzameling hebben. De lijnen blijven geopend voor Ko Kootstra uit Almere-Haven op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl! Beluister het fragment hieronder voor Gerards hele verhaal.

Het verhaal
Gerard is vier jaar oud als zijn ouders scheiden. “Mijn ouders hadden een weekendregeling tot mijn elfde. Mijn moeder werd door mijn vader gebeld dat het niet uitkwam dat weekend. Toen mijn moeder dat vertelde was ik aan het puberen, dus ik dacht: ‘Laat dan maar!'”

Gerard ziet zijn vader jaren niet, tot zijn zeventiende. “Ik zat toen in militaire dienst en mijn vader zocht mij op. Ik heb hem twee keer gezien en ik ben bij hem thuis geweest, maar dit was eigenlijk een beetje ongemakkelijk. Daarna hebben we het beiden laten zitten...”

Toch verandert Gerard van gedachte als hij een dochter krijgt. “Dan besef je pas hoeveel je van je kind kan houden. Dus ik vraag me af hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren. Ik wil hem ook graag vertellen dat hij opa is geworden...” Gerard gaat op zoek naar zijn vader. “Dat deed ik via instanties. Ik schreef een aangetekende brief, maar hij nam die toen niet aan. De broer van mijn vader, Klaas, nam de brief wel aan. Met hem heb ik contact gehad, maar ik ben nog altijd op zoek naar mijn vader. Misschien is er nu wel een opening?"

Ondanks alles wat er is gebeurd is Gerard niet boos. “Ik wil hem niet opzoeken om hem dingen te verwijten, ik ben gewoon heel benieuwd. Wat zijn nou zijn beweegredenen? Ik weet dat hij nog leeft, dus ik voel een kans om het hem te vragen. Hij hoeft geen vader te spelen, maar misschien is er wel een klik...”

Aanknopingspunten
* Hielko Kootstra
* is geboren in 1962 in Amersfoort
* is niet zo heel groot
* zijn broer heet Klaas Kootstra
* zijn zus heet mogelijk Anja
* in 1982 kreeg hij een zoon
* heeft gewerkt in de logistiek
* laatste bekende adres was in Almere-Haven
* had rond het jaar 2000 een relatie met een vrouw en zij had drie kinderen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Vader Hielko Kootstra