Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: zoon van Sjaak Druppers

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: zoon van Sjaak Druppers

"Maar eigenlijk zijn we met z'n drieën..."

Charles en Debbie komen samen aan de telefoon om te vertellen. Het is een lastige zoektocht zo zonder naam. We hopen dus heel erg op herkenning! Wie is of kent de onbekende zoon van Sjaak Druppers uit Utrecht? De moeder van deze zoon komt uit Rotterdam en heeft daar een link met een juwelierszaak. Alle tips zijn welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Meer weten over de zoektocht? Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal van Charles en Debbie.

Het verhaal
Ongeveer dertig jaar geleden wordt Charles gebeld door zijn vader Sjaak Druppers. "Hij vroeg of ik de volgende dag naar hem toe kon komen, omdat hij voor het eerst bezoek kreeg van zijn andere zoon. Ik ben er naartoe gegaan en heb daar mijn halfbroer ontmoet. Het was erg onwennig. Mijn vader heeft na die ene keer volgens mij nooit meer contact met hem gehad. Ik heb mijn halfbroer nog wel een of twee keer ontmoet in het café waar ik werkte. Maar we hebben nooit adressen of telefoonnummers gedeeld. Ik wil het contact al jaren herstellen, maar ik weet niet hoe. Ik heb geen naam, geen adres... Het enige dat ik weet is dat de moeder van mijn halfbroer uit Rotterdam kwam. Ze had daar een juwelierszaak of was getrouwd met een juwelier.”

Hun gedeelde vader Sjaak Druppers was een bekende Utrechter. "Mijn vader was nogal een flamboyante man. Hij werkte in de horeca, in een nachtclub en stond bekend als goede barkeeper, goedlachs, goed gekleed en bon vivant. Iedereen kende hem eigenlijk wel hier! Toen ik hem zelf op mijn achttiende leerde kennen nam hij me mee: 'Kijk, dit is mijn zoon!'. Hij liet mij me trots aan iedereen zien."

Sinds een paar maanden denkt Charles weer extra vaak terug aan zijn verloren halfbroer. "Op een maandagmorgen werd ik opgebeld door Debbie. Ze vertelde me dat ze al jaren op zoek was naar haar biologische vader en dat ze vermoedde dat wij halfbroer en halfzus waren. Ze vroeg of ik voor de zekerheid een DNA-test wilde doen. Alles bleek te kloppen! Sjaak Druppers was ook haar vader. Ik heb Debbie inmiddels ontmoet en dat klikt heel goed. Maar eigenlijk zijn we met z'n drieën: alle drie met een andere moeder, maar met dezelfde vader. Ik heb Debbie allerlei verhalen verteld over mijn vader, foto’s en documenten opgezocht. Al die dingen willen we ook graag met onze halfbroer delen."

Aanknopingspunten:
* onbekende zoon van Sjaak (voluit: Isaak) Druppers
* hij is vermoedelijk geboren begin jaren 60
* vader Sjaak Druppers is geboren in februari 1929 in Utrecht
* zijn ouders zijn: Johannes Hendrikus Druppers en Esther de Groot – Druppers
* Sjaak Druppers was getrouwd begin jaren 60
* de moeder van deze onbekende zoon komt uit Rotterdam
* zij had een juwelierszaak of was getrouwd met een juwelier
* rond 1990 had de onbekende zoon een vriendin
* hij heeft zijn vader Sjaak Druppers rond 1990 opgezocht in de Valetonlaan in Utrecht

Zoon van Sjaak Druppers

Zoon van Sjaak Druppers