Bijpraat

The Cure brengt eerste single in 16 jaar uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Cure brengt eerste single in 16 jaar uit

The Cure is terug met nieuwe muziek, voor het eerst sinds 16 jaar. De Britse postpunkband brengt donderdag hun nieuwe single 'Alone' uit, afkomstig van hun aanstaande album 'Songs of a Lost World'.

In 2008 kwam The Cure voor het laatst met nieuwe muziek, toen de band rond frontman Robert Smith het album '4:13 Dream' uitbracht. De band bleef weliswaar actief met een aantal tournees, maar nieuwe muziek bleef uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tot de band in 2022 ging touren met een concertreeks die dezelfde naam draagt als het nieuwe album. Ook single Alone werd al een aantal keer live gespeeld, onder andere in de Ziggo Dome twee jaar geleden. Deze maand maakte The Cure eindelijk bekend dat het album 1 november in de winkels ligt.

A Forest

In de jaren '80 scoorde The Cure meerdere hits in Nederland. Songs als 'Why Can't I Be You?', 'Close to Me' en 'Lullaby' scoorden goed, maar 'A Forest' uit 1980 werd pas echt een Evergreen. Het grimmige nummer stond in 2023 op plek 596 in de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST