Evergreens
AVROTROS

The Classics: Vlaaiensound uit de Jaren 70

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Classics: Vlaaiensound uit de Jaren 70

Vrijdag is Harrie Broens, frontman van The Classics te gast in De Weekendborrel. De groep uit Stramproy stond in de Jaren 70 8 keer in de Nederlandse Top 40.

Luister de uitzending met Harrie Broens terug:

De Weekendborrel

The Classics

Het begint voor de band in de Jaren 60 met de Strangers, die stopte, waarna Harrie Broens, Ber Kwaspen, Jan Dirkx en Pierre Hoeken als the Classics verder gaan. Hun doorbraak is -na enkele jaren als showorkest te hebben gewerkt- met 'eigen liedjes' in 1972, wanneer 'My Lady Of Spain' in de zomer de Top 40 bereikt.

Het nummer ‘My Lady Of Spain’ van The Classics is in het jaar 2023 te vinden op plek 648 in de Evergreen Top 1000, maar was bijna niet als single uitgebracht. Dat we nummer nu nog kennen is te danken aan een oplettende geluidstechnicus...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Yellow Sun Of Ecuador

Er volgen in de volgende jaren meerdere noteringen als 'Russian Lady', Sunshine Baby' en 'Gimme That Horse'. De grootste hit voor de band is in 1974 'Yellow Sun Of Ecuador':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2001 richtten enkele leden de Classics Revival Band op. Oud-zanger/gitarist Joep Beurskens overleed in 2005, Ber Kwaspen in 2007, René Munnecom in 2011. De Revival Band stopte in 2020.