Onvergetelijk

1971: Creedence Clearwater Revival laat onuitwisbare indruk achter in Concertgebouw

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 1971: Creedence Clearwater Revival laat onuitwisbare indruk achter in Concertgebouw

Vandaag in 1971 speelde Creedence Clearwater Revival voor de tweede keer in Nederland. Het Amsterdamse Concertgebouw vormde het decor voor een aaneenrijging van hits.

Een jaar eerder, in 1970, stond de Amerikaanse band rond frontman John Fogerty voor het eerst in ons land. In De Doelen in Rotterdam bracht 'CCR' klappers als Born on the Bayou, Fortunate Son en Bad Moon Rising ten gehore.

Op 10 september 1971 deed de rockband dat nog eens dunnetjes over in de hoofdstad. Het deftige Concertgebouw gaf dat najaar ook nog podium aan grote bands en artiesten als Yes, B.B. King en onze eigen Golden Earring, maar John Fogerty en co. mochten de muzikale herfst in de meest prestigieuze zaal van Amsterdam aftrappen.

Creedence Clearwater Revival op een podium

foto: ANP

Creedence Clearwater Revival in het Amsterdamse Concertgebouw

Hits

Dat deden ze met het zompige Born on the Bayou, waarmee gelijk de toon gezet werd. Zo'n 2000 toeschouwers zagen daarna een ware aaneenrijging van hits voorbij komen: Green River, Suzie Q, Fortunate Son, Bad Moon Rising, Proud Mary, noem ze maar op...

Dezelfde avond deed 'CCR' nóg een show in het Concertgebouw, waarna de band hun tour in Duitsland voortzette. Van deze Europese tour bracht Creedence Clearwater Revival in 1973 het livealbum 'Live in Europe' uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST