Onvergetelijk

Tito Jackson (70), lid van Jackson 5, overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tito Jackson (70), lid van Jackson 5, overleden

Tito Jackson, gitarist en zanger van The Jackson 5, is op 70-jarige leeftijd overleden. Hoewel zijn carrière minder bekend werd dan die van broers Michael en Jermaine Jackson, bleef Tito tot het laatst muzikaal actief.

Tito Jackson was een van de negen kinderen uit het muzikale Jackson-gezin, waarvan er vijf een muziekgroep begonnen. The Jackson 5 maakte in de jaren '70 furore met hits als'I Want You Back', 'ABC' en 'You Haven't Done Nothin'' met Stevie Wonder.

Bij een nieuwe platenmaatschappij maakte The Jackson 5 later een doorstart als The Jacksons. Onder die naam scoorden ze ook nog hits, zoals met 'Blame It On The Boogie' en 'Can You Feel It'. De solocarrière van Michael Jackson, die tijdens The Jacksons van start ging, bleek zeer succesvol. Ook Jermaine en Janet Jackson scoorden solo grote hits.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Get It Baby

Tito Jackson ging ook solo verder en vond zichzelf opnieuw uit als bluesartiest. Pas in 2016 scoorde hij zijn eerste hit in Amerika: 'Get It Baby' samen met rapper Big Daddy Kane. In 2021 bracht hij zijn tweede soloplaat uit: op 'Under Your Spell' zijn ook broer Marlon Jackson en Stevie Wonder te horen.

Met The Jacksons trad Tito ook nog op. Nog op 10 september gaf de groep een concert in München.

Op 15 september overleed Tito Jackson, zo maakte zijn familie via Instagram bekend. Hij werd 70 jaar oud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST