Onvergetelijk
KRO-NCRV

Podcasts over zeezenders

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcasts over zeezenders

Er zijn verschillende podcastafleveringen over de zeezenders te beluisteren:

Hallo Hier Hilversum (NPO Radio 1)

Radiomakers Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de radio legendarische programma's en stemmen uit de rijke geschiedenis van de Nederlandse radio. Een jaar lang elke vrijdag een nieuwe aflevering. In samenwerking met Beeld en Geluid en NTR.

#9 - Gloriejaren van vrije zeezenders Veronica en Radio Noordzee - Hallo Hier Hilversum

#7 - Zeezenders, radio op woelige baren - Hallo Hier Hilversum

RadioReuzen

Bert Kranenbarg (BertOp5, KRO-NCRV) is al zijn hele leven gek van radio. In deze podcastserie kruipt hij dieper in de reusachtige radio. In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de stichting Jingleweb.nl maakt hij portretten met en van RadioReuzen.

#34 - Zeezenders, met Ad Bouman van Veronica - RadioReuzen

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.