De Ultieme Lunchtip: 14 september
- Nieuws
- De Ultieme Lunchtip: 14 september
De Ultieme Lunch tip van vrijdag 14 september: Thaise noedelsalade met Teriyaki saus, garnalen en nori chips.
Thaise noedelsalade met Teriyaki saus, garnalen en nori chips
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
Salade
- 400 g eiernoedels
- 1 st lente ui
- 200 g peultjes
- 1 mango
- 1 rode peper
- 100 g pinda’s
- 200 g gekookte rivierkreeftjesstaarten
- 200 g Noorse garnalen
- Teriyaki saus
- chili saus
Voor de nori chips
- Nori
- Eiwit
- Zout en versgemalen peper
Voor de pompoenwasabi crème
- 200 g flespompoen
- 1/2 sinaasappel
- 1 Steranijs
- 1 liter groentenbouillon
- Wasabi puree naar smaak
Bereidingswijze
Pompoenwasabi crème
Flespompoen in gelijkmatige blokjes snijden
Sap en rasp van halve sinaasappel verwijderen en samen met steranijs en bouillon aan de kookbrengen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper en hierin de pompoen blokjes, met deksel op de pan garen tot de pompoen heel zacht is.
Pompoen met beetje aanhangend vocht pureren tot zalvig puree en vloeibaarder maken met bouillon.
Op smaak brengen met de wasabi puree en in een spuitzak bewaren.
Nori chips
Nori in gewenste vorm snijden en op bakpapier plaatsen.
Insmeren met een beetje bouillon en op smaak brengen met zout en versgemalen peper
Bakpapier op de nori stukken leggen en daarop een bakplaat plaatsen.
Nori stukjes op 150 C in de oven drogen tot ze droog/krokant zijn
Salade
Noedels in ruim kokend water, af spoelen en op smaak brengen met chili saus en Teriyaki saus
Lente ui in schuine ringen snijden en schoonmaken met koud water
Peultjes schoonmaken en kort in kokend water blancheren
Mango schillen en in gewenste vorm snijden
Rode peper in dunne repen snijden
Alles met elkaar mengen en op een bord dresseren zodat het er lekker uitzien.
Verfraaien met de garnalen, pinda’s, sauzen, pompoen wasabi crème en de nori chips.
Eet smakkelijk!