De Ultieme Lunchtip: 16 november
- Nieuws
- De Ultieme Lunchtip: 16 november
De Ultieme Lunchtip van vrijdag 16 november: Zuurkool pastrami tosti met desem brood.
Zuurkool pastrami tosti met desem brood
Ingrediënten
2 plakken lekker desembrood
3 plakken pastrami
Pittig belegen kaas
Mayonaise
Ketchup
Sambal
Mierikswortel
Zuurkool (appel, ui, knoflook, geplette jenerverbes, laurier)
Bereiding
De zuurkool zacht koken
Eerst appel in stukjes, ui, knoflook, geplette jeneverbes, lauirier enige tijd te fruiten
Dan zuurkool met beetje water toevoegen en minstens half uur koken. Als het goed wordt hij zacht en zoet.
Sausje
Twee eetlepels mayonaise, beetje ketchup en sambal door elkaar mengen.
Beleggen
Twee boterhammen uitspreiden
Beide kanten met kaas beleggen
Een kant veel pastrami doen, andere kant beetje zuurkool. Daarover beetje saus smeren
Over de pastrami wat mierikswortel smeren.
Boterhammen op elkaar.
Tosti’s in contactgrill of de pan grillen tot er een mooi korstje is gevormd en de kaas gesmolten is
Eet smakelijk!
Recept van Serge van der Putten.