Adres Onbekend
KRO-NCRV

Pleeggezin Nagtegaal

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Pleeggezin Nagtegaal

"Het heeft nooit aan jou gelegen dat je weg moest, Fouad, nooit."

En heel goed nieuws voor Fouad, want zijn pleegouders Theo en Rianne Nagtegaal staan bij ons op de voicemail! Ze zijn heel benieuwd wat er van hun pleegzoon geworden is en dus komen ze hem verrassen in de studio: "Dit ontroert me enorm, het is zo problematisch geweest allemaal... Het heeft nooit aan jou gelegen dat je weg moest, Fouad, nooit." Beluister fragmenten hieronder voor het hele verhaal en de emotionele ontmoeting. En bekijk ook de video!

Het verhaal
Zondag 24 december staan in Adres Onbekend verhalen centraal van mensen die op straat terecht zijn gekomen en daardoor hun dierbaren uit het oog verloren. Fouad (37) is door zijn situatie veel mensen kwijtgeraakt. Totdat Fouad twee jaar oud is woont hij bij zijn moeder, daarna wordt hij door omstandigheden uit huis geplaatst. "Toen kwam ik bij mijn pleegouders terecht in het gezin Nagtegaal. Later ben ik naar een kindertehuis verplaatst en ben ik mijn pleegouders uit het oog verloren."

Als hij twee jaar oud is komt Fouad dus terecht bij de familie Nagtegaal in Druten. "Vanaf mijn tweede tot mijn vijfde hebben zij mij opgevoed. Ik voelde mij daar thuis. Totdat zij mij hebben afgezet bij een kindertehuis in Gelderland. De reden dat ik daar weg moest is mij onbekend. In het kindertehuis heb ik tot mijn achtste gezeten. Eerst was het leuk, maar later veranderde de sfeer."

Ook zijn pleeggezin wil hij graag terugzien: “Het gezin bestond uit mijn pleegouders Rianne en Theo. Zij hadden een zoon Fedor en een dochter Frederique. Ik denk dat zij nu rond de 47 jaar oud zijn. Ze woonden toen in Druten. Ik wil ze zeggen dat ik ze mis en dat ik van ze houd. Ik mis ze... Laten we een keer afspreken en mooie kerstdagen hebben!”

Pleeggezin Nagtegaal
* woonde in Druten
* de ouders heten Rianne en Theo
* hun kinderen heten Frederique en Fedor (zij zijn geboren rond 1976)

Fouad ontmoet zijn pleegouders Theo en Rianne Nagtegaal

Video niet beschikbaar

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend