Adres Onbekend
KRO-NCRV

Deels opgelost: mogelijke vader Henk Seffelaar

foto: Berend de Jong
  1. Nieuwschevron right
  2. Deels opgelost: mogelijke vader Henk Seffelaar

"Uit het niets kwam ze ineens met een achternaam: Seffelaar, Scheffelaar of Saffelaar..."

We krijgen veel reacties over een Henk Seffelaar uit Den Haag met ongeveer de juiste leeftijd. Hij zou kroegbaas zijn geweest, een autoliefhebber en hij was een kleine man met donker haar... Hij is al wel in 2002 overleden. Tipgever Berend de Jong heeft deze Henk goed gekend en stuurt ons een foto van hem. Harry stuurt de foto gelijk door naar zijn tante en... die herkent hem! Dit is inderdaad de Henk die iets heeft gehad met moeder Joke Reinhard. Tipgever Berend komt aan de telefoon: "Ik herken dit verhaal. Ook over een kind dat Henk niet mocht zien... Maar ik heb hem heel goed gekend en ik kan je allerlei anekdotes vertellen, Harry."

We hebben nu dus de bevestiging dat Henk Seffelaar van de foto de man is over wie dit moet gaan. De lijnen blijven dus open voor de familie Seffelaar of bekenden van Henk, die meer over hem kunnen vertellen. Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl als je meer weet. Beluister het hele verhaal in de uitzending van zondag 20 oktober 2024.

Het verhaal
Harry brengt zijn jonge jaren door bij zijn opa en oma in Den Haag. "Mijn moeder Joke Reinhard en mijn oma hebben me samen opgevoed. Tot mijn zesde woonde ik met mijn moeder bij opa en oma 'Haagie' in de Terwestenstraat. In die tijd kwam mijn stiefvader Cor in beeld en trouwden mijn ouders. Daarna zijn we verhuisd naar Rotterdam, waar mijn vader Cor vandaan komt." Al van jongs af aan weet Harry dat Cor niet zijn biologische vader is, maar toch voelt hij wel altijd als een vader voor hem. "Toen ik jong was maakte het me niet zoveel uit dat hij niet mijn biologische vader was. Nu ik zelf kinderen en drie kleinkinderen heb, wil ik toch graag weten wie mijn echte vader is. Ik vraag het mijn moeder al jaren, maar ik krijg geen duidelijkheid. Als enig kind ben ik ook benieuwd of ik misschien nog familie heb."

Harry heeft nog altijd contact met zijn stiefvader Cor. "Hij weet dat hij niet mijn biologische vader is, maar hij kan me ook niet helpen. Hij heeft Henk, mijn echte vader, nooit gekend. Dat was allemaal voor zijn tijd met mijn moeder." Via familieleden krijgt Harry uiteindelijk wel wat meer informatie over Henk. "Mijn moeder werkte voor mijn geboorte bij wasserij Actief in Den Haag, samen met mijn biologische vader. Zijn naam zou Henk zijn, maar daar hield het heel lang op. Mijn moeder had veel broers en zussen. Twee van hen zeiden steeds: ‘We kunnen Henk nog zo voor ons zien: een klein mannetje met donker haar. Hij was destijds getrouwd en had kinderen.’ Maar een achternaam? Niemand die het weet!"

Op een dag besluit Harry die cruciale vraag toch nog één keer aan zijn moeder te stellen. "Ik weet niet of het klopt, maar uit het niets kwam ze ineens met een achternaam! Dat had ze nooit eerder had gedaan. Het zou gaan om Henk Seffelaar, Scheffelaar of Saffelaar. Waarschijnlijk moet zijn achternaam dus iets in die richting zijn..."

Harry's hele verhaal hoor je in de uitzending van zondag 20 oktober 2024.

Aanknopingspunten:
* mogelijke vader: Henk
* zijn achternaam is vermoedelijk iets als: Seffelaar, Schaffelaar of Saffelaar
* hij is geboren rond 1931
* was een kleine man en had donker haar
* hij werkte rond 1961 in wasserij Actief in Den Haag
* was toentertijd al getrouwd en had kinderen
* mogelijk deed hij later iets in de autohandel
* hij had begin 1961 iets met Joke Reinhard
* Joke is in 1943 geboren in Vlaardingen en groeide op in een groot gezin in de Terwestenstraat in Den Haag
* Joke Reinhard is geboren in maart 1943 in Vlaardingen
* ze was 1.65 meter lang, had donker haar en sproetjes

button arrow
button arrow
foto: Berend de Jong
Henk Seffelaar