Adres Onbekend
KRO-NCRV

Bijna opgelost: Liefde Marjan Brok

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Bijna opgelost: Liefde Marjan Brok

Eef Mulders is in in de studio om te vertellen over zijn eerste liefde Marjan. We weten de zus van Marjan, Janny, te vinden. Zij vertelt ons dat haar zus niet Marjan Kok, maar Brok heet. Janny vertelt ook dat Marjan in België woont en contact met haar gaat opnemen... Wordt vervolgd! Beluister het hele verhaal in het fragment hieronder.

Het verhaal
Begin 2023 wordt Eef aangesproken op straat door een van onze verslaggevers van de KRO-NCRV Radioschool in de regio met de vraag: 'Zoek jij iemand?' Meteen kwam er iemand bij Eef naar boven en dat is zijn oude liefde Marjan Kok. "Ik leerde haar kennen rond 1966. Ik was rond de 18 jaar oud en zij had ongeveer dezelfde leeftijd. Zij woonde in Esch en ik in Den Bosch, we gingen beiden veel uit in Waalwijk. En daar ontmoette ik haar, in discotheek Romantica. Het was staren, kijken, praten in die tijd. Zo begon het. En toen op een gegeven moment kregen we wat contact. Onze relatie bestond uit 1x in de week koffiedrinken met elkaar in een kroegje en in het weekend gingen we dan dansen in Waalwijk. Af en toe ging ik ook weleens mee naar haar huis. Ik bracht haar eens thuis, net na twaalven. Toen kreeg ik op mijn sodemieters van haar vader, want ze moest eigenlijk stipt om twaalf uur thuis zijn, maar het was vijf over twaalf. Oei oei oei, maar ik bleef beleefd. Hij zei: ‘Afspraak is afspraak!’ En ik zei: ‘Ik zal het niet meer doen.’ We gingen toen nog even door met elkaar. Het heeft een paar maanden geduurd..”

Eef en Marjan spraken veel af met vrienden en in groepsverband. "We waren altijd met vrienden bij elkaar, dus als we weggingen waren er altijd vrienden over. Op een gegeven moment moet je kiezen hè: het meisje of je vrienden… zij was er altijd bij, bij die vrienden. Die jongens vonden dat misschien niet heel leuk.. Dus ik zei: ‘Ja, ehhh.. ik vind het vervelend voor je.. Maar ik kies voor mijn vrienden.’ Zij vond dat niet leuk. Ze moest ook huilen. En het gekke: ik heb haar nooit meer gezien!"

Nadat Eef de verkering heeft uitgemaakt, hoort hij via via nog wel eens wat over Marjan. Maar hij heeft Marjan nooit meer gezien in de omgeving en ook niet meer gesproken. "Gek he? Wat er met haar gebeurd is weet ik niet. Ze zag mijn vrienden ook niet meer. Het was kalverliefde. Ineens was het weg. Via gemeenschappelijke kennissen heb ik nog gehoord dat ze ooit iets met de advocatuur is gaan doen. Maar meer weet ik niet."

Aanknopingspunten:
* ze is opgegroeid in Esch
* vader was politieagent
* had een zus
* blond haar en blauwe ogen
* werkt wellicht als advocaat

Liefde Marjan Brok