Adres Onbekend
KRO-NCRV

Zomernieuws: Ger zocht liefde Sarah Wilson

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Zomernieuws: Ger zocht liefde Sarah Wilson

“Ze vloog de hele wereld over!”

Ook tijdens de zomer gebeurt er van alles achter de schermen. Dus er is in de eerste uitzending van ons nieuwe seizoen na tien jaar eindelijk nieuws voor Ger: het is gelukt om Sarah Wilson te vinden! Ze woont helemaal Nieuw-Zeeland en hij mag haar een mail sturen. Luister het fragment hieronder voor Ger zijn eerste reactie.

Het verhaal
Al tien jaar geleden dient Ger voor het eerst zijn zoektocht naar Sarah Wilson bij ons in. Sindsdien laat zijn oude liefde hem niet meer los. Ger studeert in de jaren 70 aan de kunstacademie in Utrecht en ontmoet daar een leuk Engels meisje: Sarah Wilson. “Sarah was blond en ik een beetje donker, ik ben van Molukse afkomst. We waren een leuk koppel samen! Ze kwam uit Sussex, een dorpje naast Londen. Ik hielp haar met de Nederlandse taal. Ze was een heel rustig meisje, heel beleefd en aardig. Ze kwam ook veel bij ons thuis. Ik was heel erg verliefd op haar en ik denk zij ook op mij. Ik haalde haar vaak op in Loosdrecht met de brommer. En wij zaten natuurlijk altijd naast elkaar in de klas!”

Uiteindelijk gaan ze een andere richting op: “Zij ging verder als reclametekenaar en ik als binnenhuisarchitect. Maar eigenlijk verwaterde ons contact vooral door het werk van Sarahs werk. Hij was piloot bij KLM en Sarah vloog de hele wereld over. Na Nederland werd hij overgeplaatst naar Zuid-Afrika. Uiteindelijk is ze denk ik getrouwd en voor haar vaders werk weer ergens anders heen verhuisd. Ik heb dus geen idee waar ze haar leven heeft opgebouwd. Misschien is ze uiteindelijk weer teruggekomen naar Nederland? Ik zou haar graag willen spreken.”

Aanknopingspunten:
*
Sarah Wilson
* geboren rond 1950
* ze kwam uit Sussex, een dorpje naast Londen
* haar vader was piloot bij KLM en verhuisde voor zijn werk naar Nederland rond de jaren 70
* door woonde ze in Loosdrecht aan de Oud-Loosdrechtsedijk
* Sarah zat tussen 1971 en 1974 op de kunstacademie in Utrecht
* rond 1975 verhuisde het gezin naar Zuid-Afrika
* ze had een zusje: Tracy
* Tracy had rossig haar

Ger zocht liefde Sarah Wilson