Adres Onbekend
KRO-NCRV

Verzorgster Geke

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Verzorgster Geke

“Geke was eigenlijk mijn moeder de eerste maanden, ik voel echt een band met haar.”

Dit bijzondere verhaal krijgt een mooi einde. We weten verzorgster Geke te vinden en het is een prachtig weerzien in de studio. We laten haar de foto zien die Nathalie heeft meegebracht. "Ja dat ben ik! Wat bijzonder dat er na zoveel jaar nog iemand naar mij op zoek is..." Beluister het volledige verhaal in het fragment hieronder.

Het verhaal
Nathalie wordt in 1969 als baby afgestaan ter adoptie en komt terecht in tehuis De Hoeksteen in Hilversum. “Inmiddels weet ik veel van mijn biologische achtergrond, maar ik wil graag de vrouwen zien en bedanken die mij als baby verzorgd hebben. Ik heb al veel verzorgsters mogen ontmoeten, maar die ene verzorgster Geke ontbreekt.”

Geke heeft Nathalie erg geholpen om de eerste maanden van haar leven in beeld te brengen. “Ze schreef in een boekje over mijn voortgang. Dat hebben mijn adoptieouders bewaard, heel bijzonder. Naast de verhalen zitten er ook foto’s in het boekje. Ook een foto van Geke die mij in haar armen heeft. Het is een kleine foto, maar hij is me zo waardevol...”

Het lukt Nathalie maar niet om Geke te vinden, ondanks dat ze zelfs de toenmalige directrice heeft gesproken. “Niemand heeft foto’s of überhaupt herinneringen aan haar. Het lijkt wel alsof ze nooit heeft bestaan. Het enige dat ik weet is dat Geke weg is gegaan bij het kindertehuis. Mijn tweede verzorgster Carolien schreef namelijk in het boekje: ‘Nathalie is nu twee maanden oud en juffrouw Geke is gaan werken bij een tehuis voor grotere kinderen.' Zij werd dus mijn nieuwe verzorgster.”

Geke heeft de eerste twee maanden heel intensief gezorgd voor Nathalie en daar is ze haar erg dankbaar voor. “Mijn moeder heeft voor mijn geboorte bewust gekozen om mij af te staan. Ik ben dus op neutraal terrein opgevoed. Geke was eigenlijk mijn moeder de eerste maanden, ik voel echt een band met haar. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar haar en ik wil haar graag bedanken. Ook zou ik het heel leuk vinden om haar te zien.”

Aanknopingspunten
* Geke (achternaam onbekend)
* vermoedelijk geboren rond 1949
* werkte tot mei 1969 bij kindertehuis de Hoeksteen in Hilversum
* ze verzorgde daar pasgeboren baby’s
* na mei 1969 ging Geke werken bij een kindertehuis voor ‘grotere kinderen’
* mogelijk is ze gaan werken bij het kindertehuis Mierennest of De Regenboog van de stichting Gooische Tehuizen
* ze had een boblijn en een bril

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Verzorgster Geke