Adres Onbekend
KRO-NCRV

Liefde Roelie Lock

foto: Adres onbekendfoto: Adres onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Liefde Roelie Lock

"Uiteindelijk ben ik met iemand anders getrouwd."

Roelie meldt zich bij ons en ze herinnert zich de knappe conducteur Jaap zéker nog! "We willen je best een keer komen opzoeken, Jaap." Beluister de uitzending van 11 februari 2024 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Jaap is werkzaam als tramconducteur en ontmoet op de tram zijn liefde Roelie. "Ik had dienst op lijn 4 van Schiedam naar Rotterdam. Ze wachtte op mij tot ik dienst had op de tram. Roelie reed dan mee en stapte uit op de Heimraadsingel. Ik denk dat zij op de Willem Buitenwegstraat woonde."

Toch zit een relatie voor Jaap en Roelie er niet in. "Ik vond het wel een hele leuke vrouw, maar ik was 27 jaar en zij was pas een jaar of twintig. In die tijd was het niet normaal om met een jongere vrouw te trouwen, tegenwoordig kan dat wel. Haar zus is toen nog vanuit Vlaardingen naar Schiedam gekomen om mij te ontmoeten en een goed woordje te doen. Maar uiteindelijk ben ik met iemand anders getrouwd. Roelie heeft toen nog de ring om mijn vinger gezien en werd erg verdrietig."

Ondanks dat Jaap en Roelie nooit een relatie krijgen, kan Jaap haar maar niet vergeten. "Ze was heel aardig. Ik zou haar graag nog wel eens willen terugzien! Ik ben namelijk heel nieuwsgierig hoe het haar vergaan is."

Aanknopingspunten:

* Roelie Lock
* geboren rond 1941
* Roelie woonde met haar ouders aan de Willem van Buitenwegstraat in Rotterdam
* zij reed vaak mee op tramlijn 4
* stapte dan uit bij de halte Heimraadsingel
* in de jaren 70 zou ze in Schiebroek gewoond hebben
* ze heeft een oudere zus in Vlaardingen