Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: neef Dennis van Duren

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: neef Dennis van Duren

"Ik ben bang dat hij op straat leeft..."

Loraine is bij ons in de studio en we bellen met buren uit Dennis' straat in Helmond, maar helaas is daar geen herkenning. Ook worden we gebeld door iemand die een Dennis van Duren uit Apeldoorn kent, die bij een zwembad werkt. Zou dat misschien Loraines neef zijn? Bel ons vooral als je meer weet op 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Zondag 24 december staan in Adres Onbekend verhalen centraal van mensen die op straat terecht zijn gekomen en daardoor hun dierbaren uit het oog verloren. Zo is Loraine op zoek naar haar neef Dennis van Duren, die op zijn zeventiende wegloopt van huis, weg van zijn familie. "Hij wilde geen contact meer met zijn familie. Ik heb nooit begrepen waarom." De herinneringen aan Dennis zijn nog steeds sprekend voor Loraine: "Ik logeerde bij hem, mijn opa en oma namen ons elk jaar een dagje mee naar Amsterdam met de trein. We hebben altijd goed contact gehad."

"De enige familieleden die Dennis in de afgelopen jaren gezien hebben zijn onze opa en oma. Tien jaar geleden lag mijn opa heel slecht, hij wilde Dennis nog een keer zien." Dennis en zijn opa en oma zien elkaar nog één keer, maar de rest van zijn familie ziet of spreekt Dennis niet. Dat zorgt voor reuring in de familie: "Mijn tante voelt zich hierdoor erg buitengesloten." Dennis lijkt sinds het laatste contact met zijn opa en oma verdwenen en dat vindt Loraine zorgelijk. "Zijn laatste adres was in Helmond, elf jaar geleden. Maar ik ben bang dat hij nu op straat leeft. Ik zou graag willen weten of het goed met hem gaat."

Dennis blijft voor Loraine belangrijk: "In november was Dennis jarig, hij werd veertig. Toen dacht ik: 'Hoe zou het nu met hem gaan?' Ik weet niet of Dennis zit te wachten op contact, maar ik kan me voorstellen dat het na zo'n lange tijd lastig is om weer contact op te nemen met je familie. Ik zou het in ieder geval wel graag willen."

Aanknopingspunten:
*
Dennis van Duren
* geboren in november 1983
* groeide op in Apeldoorn
* zijn moeder heet Wilma, zijn vader heet Hans
* zijn broer heet Kevin en zijn halfbroer Dylan
* op zijn zeventiende is Dennis weggelopen van huis en hij verbleef door heel Nederland
* zijn laatst bekende adres rond 2012 was: Zuidende in Helmond

Loraine Ruisch

foto: Adres Onbekend