Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Nannie zocht eerste liefde Arnold de Gelder

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Nannie zocht eerste liefde Arnold de Gelder

"Hij keek zo boos dat ik hem niet durfde aan te spreken."

Vorige week eindigde Nannie's zoektocht bij een e-mailadres van Arnold. Na de uitzending dook ze achter de laptop om een mooie mail op te stellen. Die is natuurlijk direct verstuurd. Is er al reactie? Ja, zeker! Nannie en Arnold hebben dagelijks mailcontact en zijn langzaam aan het aftasten waar dit contact naartoe gaat. Je hoort Nannies navertelling in het fragment hieronder.

Tijdens de uitzending
We krijgen contact met Evert Abeln, een oud-klasgenoot van Arnold. Evert duikt in zijn administratie en blijkt nog een e-mailadres van Arnold te hebben uit 2011, toen ze samen op een schoolreünie waren. We sturen een verkennend mailtje die kant op en ja hoor, dat adres werkt nog altijd! Arnold reageert dat alle aanknopingspunten kloppen, maar hij weet nog niet wie hem zoekt. En dus schrijft Nannie tijdens de uitzending een mail aan hem. Nu is het alleen nog wachten op reactie... Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Nannie leert Arnold de Gelder rond haar zestiende kennen via dansles. "Arnold was mijn eerste vriendje, wij zaten beide op Ballroomdansen bij dansschool Lammerink in Enschede. Arnold was heel zorgzaam en lief! Wij zijn uiteindelijk zo'n twee jaar samen geweest." Toch loopt hun relatie niet goed af. En dat is precies de reden dat ze naar hem op zoek is. "Arnold dacht dat ik iets met iemand anders had, maar dat was helemaal niet zo. Ik danste alleen maar met een andere jongen af. Die jongen had een hele grote auto, dat was in die tijd heel bijzonder. Maar deze jongen was al lang en breed verloofd, dus ik had echt niets met hem!"

Al een lange tijd probeert Nannie haar eerste liefde Arnold terug te vinden. "Arnold zat eerst op een christelijke mulo en later op de UTS in Hengelo. Een hele tijd geleden kwam ik foto's tegen van een reünie van die school. Ook Arnold stond op deze foto's, hij leek nog sprekend op hoe hij er vroeger uitzag. Toen dacht ik dat ik hem wel terug zou vinden, maar het is mij toch niet gelukt..."

Nadat de relatie tussen Nannie en Arnold is beëindigd, komen ze elkaar nog één keer tegen. "Ik fietste naar de Kweekschool en Arnold kwam terug uit school van de UTS. Ik wilde hem graag aanspreken, maar hij keek zo boos dat ik dat niet durfde. Dat vind ik nu nog steeds heel laf van mezelf... Ik wil zo graag weten hoe het met hem gaat! Ik was ontzettend op hem gesteld. We hebben natuurlijk ook niet voor niets twee jaar verkering gehad.”

Aanknopingspunten:

* Arnold de Gelder
* geboren rond 1946
* woonde in Stadsveld, Enschede
* zat op de christelijke mulo
* later op de UTS in Hengelo
* zat op Ballroomdansen bij dansschool Lammerink in Enschede

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Eerste grote liefde Arnold de Gelder

Eerste grote liefde Arnold de Gelder