Bijpraat

De Nederlandse avonturen van Pink Floyd

foto: Wikipedia
  1. Nieuwschevron right
  2. De Nederlandse avonturen van Pink Floyd

Vanaf vandaag luister je naar 'Poplegendes in de Polder: Pink Floyd', een nieuwe podcastserie door popjournalist Wouter Bessels en NPO Radio 5-dj Hans Schiffers. In dit tweede seizoen van de serie staan de Nederlandse avonturen van Pink Floyd centraal.

Nadat Beatles-kenners Wibo Dijksma, Michiel Tjepkema en Jan-Cees ter Brugge in seizoen 1 van 'Poplegendes in de Polder' de link tussen de Fab Four en Nederland verklaarden, duiken Hans Schiffers en Wouter Bessels nu in de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. De Britse psychedelische rock-legendes speelden 41 keer in ons land, van de Hippy Happy Fair in 1967 in Ahoy Rotterdam tot drie uitverkochte concerten in De Kuip in 1994 even verderop.

Avonturen

Welke avonturen heeft de groep allemaal beleefd in ons land? Daarnaast besteedt de podcast uitgebreid aandacht voor bijvoorbeeld de psychedelische beginjaren, de mysterieuze platenhoezen die steeds weer een blikvanger zijn, de onverbrekelijke band met de fans én de jaarlijkse NPO Radio 2 Top 2000.

Beluister de trailer:

Trailer Poplegendes in de Polder: Pink Floyd - Poplegendes in de Polder: Pink Floyd

Benieuwd geworden naar seizoen 1 over The Beatles? Die serie luister je hier terug.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST