Bijpraat

De film van Dylan: bekijk de trailer van 'A Complete Unknown'

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. De film van Dylan: bekijk de trailer van 'A Complete Unknown'

Eind dit jaar komt ie uit: de nieuwe biografische film over Bob Dylan. In de film komt met name de switch van akoestisch naar elektrisch aan bod, een controversieel tijdperk in de carrière van de Amerikaanse singer-songwriter.

Bob Dylan wordt in de film, die 'A Complete Unknown' heet, gespeeld door de Frans-Amerikaanse acteur Thimothée Chalamet. Ook Johnny Cash, vertolkt door Boyd Holbrook, heeft een rol in de film, net als de activistische folkzanger Pete Seeger en Dylans toenmalige vriendin Sylvie Russo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'A Complete Unknown' draait grotendeels om het moment dat Bob Dylan zijn akoestische gitaar inruilde voor een elektrische. Dylan had zich in 1965 gevestigd als de belangrijkste folkartiest van Amerika.

Judas

Op het moment dat hij voor het eerst met elektrische gitaar én een rockband achter zich verschijnt, nota bene op het Newport Folk Festival, krijgt hij een lading boegeroep over zich heen van het publiek. "Judas!", bijten mensen hem toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na het album 'Bringing It All Back Home', zijn eerste met een rocksound, volgen nog twee albums met elektrische gitaren. Daarna zoekt Dylan het meer bij de country.

Biopic

Eerder werden er al succesvolle 'biopics', zoals dit soort biografische films genoemd wordt, gemaakt over Queen ('Bohemian Rhapsody'), Elton John ('Rocketman') en Elvis Presley ('Elvis').

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST