Bijpraat

Paul McCartney speelt nieuw Beatles-nummer voor het eerst live

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney speelt nieuw Beatles-nummer voor het eerst live

Paul McCartney hervatte dinsdagavond in Uruguay na bijna een jaar zijn Got Back-tour. Behalve een rits aan Beatles-klassiekers en songs van Wings en solomateriaal, bracht 'Macca' ook een niet eerder gespeeld Beatles-nummer ten gehore.

Vorig jaar bracht de legendarische Britse band namelijk het nummer 'Now And Then' uit. Met behulp van kunstmatige intelligentie lukte het The Beatles om een oude demotape van John Lennon op te poetsen. De song werd vervolgens voorzien van een eerder opgenomen gitaarpartij door George Harrison, basmelodieën van McCartney en drums van Ringo Starr.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Livedebuut

Bijna een jaar nadat 'Now And Then' uitkwam, heeft Paul McCartney het nummer toegevoegd aan de setlist voor zijn Got Back-tour. Gisteren in Montevideo, Uruguay, speelde de Beatle de song voor het eerst live.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de liveversie zit McCartney achter de piano en zijn op het grote scherm achter het podium beelden van de videoclip van 'Now And Then' te zien; oude beelden van The Beatles, gecombineerd met shots van het opnameproces met Paul en Ringo.

Europa

Paul McCartney komt met zijn Got Back-tour in december ook nog naar Europa, maar het concertschema is beperkt. Wie McCartney wil zien, moet naar Manchester, Londen, Parijs of Madrid. Het lijkt er vooralsnog niet op dat er een Nederlands concert in zit.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST