Evergreens

Stevie Nicks pakt op nieuwe single gevoelig thema aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stevie Nicks pakt op nieuwe single gevoelig thema aan

Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks heeft een nieuwe single uit: 'The Lighthouse'. Op het nummer pleit de Amerikaanse voor vrije keuze bij abortus, een recht dat in Amerika is ingeperkt.

De aanleiding voor Nicks om 'The Lighthouse' te schrijven, was het afschaffen van de Roe v Wade-wet, die het recht op abortus mogelijk maakt. "Ik vind het erg verdrietig dat ik dat op mijn 76ste nog moest meemaken. Toen ik me realiseerde wat het betekent voor vrouwen dat ons dit soort rechten wordt afgenomen, keek ik veel nieuws. En ik nam het als een spons tot me." Daaruit ontstond haar nieuwe single.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Einde verhaal voor Fleetwood Mac'

Nicks zegt dat ze zelf in 1979 een abortus nam. "Ik weet zeker dat het anders einde verhaal was geweest voor Fleetwood Mac", zei ze vier jaar geleden. "Ik had echt niet in een band kunnen zitten met een kind en dan moest ik stoppen."

Het is voor het eerst sinds 2020 dat Stevie Nicks nieuw werk uitbrengt, al was ze vorig jaar nog wel te horen op het album van de Britse alternatieve rock-/hiphopgroep Gorillaz.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST