Evergreens

Bijzondere liveversie van Handle With Care

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bijzondere liveversie van Handle With Care

Vandaag in 1988 brachten de Traveling Wilburys hun debuutalbum uit. George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne en Tom Petty sloegen de handen ineen, maar traden nooit samen op.

Het album 'Traveling Wilburys Vol. 1' was een daverend succes. Dat kan ook niet anders, met zo'n indrukwekkende line-up. Op initiatief van ex-Beatle George Harrison kwamen hij, Jeff Lynne van Electric Light Orchestra en Roy Orbison bij elkaar om een B-kant voor zijn nieuwe single 'This is Love' te schrijven. Per toeval sloten ook Tom Petty en Bob Dylan aan bij het gelegenheidstrio, en een supergroep was geboren.

Nooit opgetreden

Vooral single 'Handle With Care' werd een succes. Het rocknummer stond een paar weken in de Top 40. Hoewel Harrison graag wou, traden de Traveling Wilburys nooit samen op. In 2001 overleed de Beatle en een jaar later, op een speciaal concert ter ere van Harrison, brachten een paar Wilburys het nummer voor het eerst live ten gehore.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tom Petty en zijn band The Heartbreakers spelen 'Handle With Care' voor deze speciale gelegenheid samen met Jeff Lynne en Harrisons zoon Dhani. Ze zouden dat in 2004 tijdens de awardshow voor de Rock & Roll Hall of Fame nog eens doen.

Jeff Lynne speelt het nummer samen met zijn band ELO én zelfs af en toe met Dhani Harrison ook nog weleens live:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST