Genieten

Kijktips: Ramses Shaffy bij NPO Start

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktips: Ramses Shaffy bij NPO Start

De NPO heeft wat bijzondere beelden rondom Ramses Shaffy te bieden, bekijk onze tips hier.

Shaffy 90

In 2023 zou Ramses Shaffy 90 jaar zijn geworden. Dat werd groots gevierd in Koninklijk Theater Carré. Het Amsterdams Kleinkunst Festival bracht een hommage aan één van Nederlands grootste kleinkunstenaars met optredens van Jenny Arean, Richard Groenendijk, Joy Wielkens, Maarten Heijmans en vele anderen.

Video niet beschikbaar

TV Show op reis (2019)

Een groot portret van Ramses Shaffy waarin Ramses vooral zelf aan het woord komt over zijn eerste vijf levensjaren in Cannes en zijn jarenlange zoektocht naar zijn vader en moeder. Maar ook zijn leven in het Sarphatihuis ('Wat mij irriteerde is dat ik altijd mijn onderbroek moest inleveren'). Zijn liefde voor alcohol ('heerlijk, helpt absoluut') en de dood ('zeer welkom, ik ben heel nieuwsgierig'). En ook vrienden en bekenden halen herinneringen op aan Ramses' levensstijl.

Video niet beschikbaar

De Wereld Draait Door: Ramses Shaffy (2019)

Tien jaar geleden nadat de legendarische Ramses Shaffy overleed stond de hele uitzending in het teken van deze grootse artiest. Met een studio vol toneel- en kleinkunst studenten, Ramses-fans, jonge muzikanten en theatermakers die nog altijd geïnspireerd zijn door het werk en leven van Ramses: Dave Budha, Cecilia Thoden van Velzen en Yorick Stam. Special guest van de avond: Huub van der Lubbe. Uiteraard ook muziek!

Video niet beschikbaar