Onvergetelijk

Hitproducer Hans van Hemert (79) overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hitproducer Hans van Hemert (79) overleden

Muziekproducer Hans van Hemert is op 79-jarige leeftijd overleden, zo maakt de familie van de legendarische muziekproducent bekend. Van Hemert richtte in de jaren '70 succesvolle acts als Mouth & MacNeal en Luv' op.

Van Hemert begon zijn muziekcarrière in de jaren '60 als zanger van The Caps en met de single 'You and me', die hij samen met Peter Koelewijn opnam. Hij ging al snel de zakelijke kant op en op 20-jarige leeftijd was hij al verantwoordelijk voor bands als Zen, Q65 en The Motions.

How Do You Do

Legendarisch werd Van Hemert met het oprichten van groepen als Sandra & Andres, voor wie hij een reeks Top 40-hits schreef en een succesvolle deelname aan het Eurovisie Songfestival tot stand bracht. Wereldhit 'How Do You Do' kwam van zijn hand en werd uitgevoerd door Mouth & MacNeal, die hij ook bij elkaar bracht. Ook Luv', met Patty Brard, Marga Schneide en José Hoebee, is bedacht door Van Hemert en had met 'You're the greatest lover' en 'Trojan horse' twee grote hits in Nederland.

Later werkte Van Hemert samen met Kinderen voor Kinderen en was 'Wij houden van Oranje' de comeback voor André Hazes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ging echt niet meer'

Van Hemert leed al sinds 2007 aan prostaatkanker en maakte vorig jaar bekend dat er agressieve uitzaaiingen waren ontdekt. "Het ging echt niet meer en hij gaf nu zelf ook op", vertelt zijn partner Willy Betist tegen De Telegraaf.

Onlangs was Hans van Hemert nog te gast in de Weekendborrel op NPO Radio 5:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST