Evergreens

Bruce Springsteen denkt nog niet aan stoppen: "Geen afscheidstour voor de E Street Band!"

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen denkt nog niet aan stoppen: "Geen afscheidstour voor de E Street Band!"

Bruce Springsteen en zijn E Street Band touren al 50 jaar de wereld over met uitgesponnen liveshows, maar aan stoppen denkt de 74-jarige zanger nog lang niet. Tijdens een show in Philadelphia laat Springsteen weten dat er voorlopig geen afscheidstour komt.

Geruchten over het afscheid van Bruce Springsteen steken al een tijdje de kop op. De Amerikaan moest de laatste jaren af en toe shows afzeggen vanwege ziekte of stemproblemen. Überhaupt zijn Bruce en de E Street Band, sinds 1972 zijn vaste begeleidingsgroep, al ruim 50 jaar 'on tour'. Maar Springsteen maakt nu korte metten met die geruchten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'We gaan nergens heen'

"We gaan helemaal nergens heen", zegt Springsteen tijdens een show in Philadelphia. "Er staat geen afscheidstournee gepland, of iets wat met dat soort onzin te maken heeft. We doen verdorie al 50 jaar mee en we stoppen niet! Geen afscheidstour voor de E Street Band."

De zanger, bekend van klassiekers als Born In The USA, Dancing in the Dark en The River, zegt dat hij geen genoeg kan krijgen van zijn fans. "Moeten we dan afscheid nemen van duizenden mensen die je naam scanderen? Dacht het mooi niet!"

In 2025 terug naar Europa

Dit jaar stond Bruce Springsteen tweemaal voor een uitverkocht Goffertpark in Nijmegen. In 2023 deed hij ook al tweemaal de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam aan. Springsteen komt volgend jaar terug naar Europa om in Marseille, Praag en Milaan een aantal shows in te halen die dit jaar afgezegd werden. Of hij die tour uitbreidt met nieuwe shows in Nederland, is nog niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST