Adres Onbekend
KRO-NCRV

Oude liefde Mehmet Özer

foto: Nationaal Archieffoto: Nationaal Archief
  1. Nieuwschevron right
  2. Oude liefde Mehmet Özer

"We waren echt 'in love'..."

Het verhaal
Na haar scheiding ontmoet Greta de muzikale Mehmet Özer in een Turks restaurant aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. “Daar speelde Mehmet muziek en zo zijn wij in contact gekomen. Ik viel op de muziek, daar ben ik altijd mee bezig. Hij speelde heel mooi. Het was zo romantisch!”

Greta en Mehmet worden verliefd en trouwen in 1977. “Hij was acht jaar jonger dan ik, maar dat viel niet op en dat maakte me niet uit. Voor zijn papieren moesten we trouwen. Maar we hebben een heel net trouwfeest gehad, dat was heel romantisch en leuk. We waren echt 'in love'...” In de tijd dat ze samen zijn bezoeken Greta en Mehmet zijn familie in Turkije. “Ik ben mee geweest naar zijn ouders in Turkije, met de auto! Dat was wel bijzonder. Ik had toen een rijbewijs en hij niet. Om daar te komen moest je over de gevaarlijkste wegen, langs greppels. Op een gegeven moment zei ik: ‘Ik kan niet verder rijden hier!’. Toen is hij verder gaan rijden, zonder rijbewijs...”

Toch werkt de relatie niet en na een jaar scheiden de twee. “Ik had twee kinderen en dat werkte samen met Mehmet niet zo goed. Ik vond het toen beter om te scheiden, maar hij wilde dat eigenlijk niet.” Later hertrouwt Mehmet en hij krijgt twee kinderen. Greta en hij houden goed contact. “We zijn goed uit elkaar gegaan en het contact is eigenlijk best lang gebleven. Ik kende zijn vrouw ook en heb zelfs op zijn kinderen gepast toen hij naar Turkije ging. Maar toch is het verwaterd.”

Greta gaat jaren later op zoek naar Mehmet. “Ik ben langsgegaan bij zijn oude adres, maar hij was verhuisd.” Toch blijft ze nieuwsgierig. “Het zou zo leuk zijn om hem te spreken. Ik zou graag willen bijpraten. Misschien heeft hij wel kleinkinderen, net als ik.”

Aanknopingspunten:
* Mehmet Özer
* geboren in 1952 in Mut, Turkije
* hij was muzikant en speelde vaak in het restaurant Turkey (spelling niet zeker) in Amsterdam
* daarnaast speelde hij vaak op (Turkse) feesten en bruiloften
* ook speelde hij als muzikant bij de Dolly Dots
* Mehmet heeft twee zussen
* zij wonen beiden in Turkije
* zijn neef werkte bij de NAVO in Duitsland
* hij hertrouwde met een Nederlandse vrouw uit Oostzaan
* met haar kreeg hij twee kinderen: een jongen en een meisje
* zijn zoon heeft Arif (spelling niet zeker)
* Arif voetbalde in Amsterdam-Noord bij OSV
* Mehmet woonde in eerst in Amsterdam-Noord maar is mogelijk verhuisd naar Amsterdam-Oost